ostavljaju utisak

One su supertrendi, pouzdane i obožavane decenijama! 3 ideje sa čime da nosite KAUBOJKE (a da ne izgledate kostimirano)

0

Kako izbeći da delujete komično u klasičnim kaubojskim čizmama? Tako što ćete zaboraviti na rese i šešire i odabrati baš ove kombinacije!

Ivana Dudić nedavno je ponela vrlo trendi kaubojske čizme
Ivana Dudić nedavno je ponela vrlo trendi kaubojske čizmefoto: Marija Mladjen/ATAImages

Popularni trend Y2K, koji oživljava modu s početka dvehiljaditih, doneo nam je mnogo zaboravljenih komada i motiva, a jedan od onih koji će dominirati narednih nedelja i meseci bez sumnje su kaubojske čizme.


Stil inspirisan vestern estetikom našao se u kolekcijama mnogih popularnih brendova, među kojima su Chloé, Molly Goddard, A.W.A.K.E. MODE i drugi, a u pitanju je statement obuća koja privlači pažnju, ali ju je pomalo rizično nositi.


Iako definitivno ostavlja utisak, ukoliko ne kombinujete na pravi način, možete izgledati kostimirano i pomalo komično, a da biste to izbegli ni slučajno nemojte nositi kaubojske čizme sa ostalim detaljima koji se vezuju za kaubojski stil. Dakle, rese i šeširi širokog oboda su strogo zabranjeni.

 

Ali sa čime ih kombinovati?

 

  • Klasični trenč mantil

 

Kaubojske čizme, posebno u različitim nijansama braon boje, izgledaju fenomenalno kada se nose s jednostavnim i klasičnim bež mantilima. Bilo koju dužinu da odaberete, nećete pogrešiti!

 

  • Mini-suknja ili haljina

 

Aleksa Čang u kaubojskim čizamama na reviji Stele Mekartni 2018.
Aleksa Čang u kaubojskim čizamama na reviji Stele Mekartni 2018.foto: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čizme do kolena sjajan su spoj s mini-haljinama i suknjama, a ako se opredelite za lepršav model ili neku plisiranu varijantu, dobićete moćan i razigran look koji se kombinuje i sa košuljama i sa džemperima.

 

  • Farmerke

 

Okej, tehnički džins se vezuje za kaubojski stil, za koji smo rekli da ne bi trebalo kombinovati s "kaubojkama", ali su farmerke toliko praktične i svestrane da su jednostavno neizbežne tokom jeseni. Ukoliko ih nosite s ovakvim čizmama, obavezno se odlučite za najjednostavniji skinny model.

 

BONUS VIDEO

Bomber jakna u trendu svake jeseni

 

 

 

 

makonda-tracker