vrlo šik

I u duhu srpske tradicije i moderno: Odmeren stajling Tamare Vučić za posetu Sinajskoj gori

0

Prva dama je podelila uspomene iz posete jednom manastiru u Sinajskoj pustinji, a za ovu priliku odabrala je nesvakidašnji i vrlo efektan modni spoj

Tamara Vučić uvek oduševljava svojim stilom
Tamara Vučić uvek oduševljava svojim stilomfoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prva dama Srbije Tamara Vučić otkrila je na Instagramu da je nedavno imala priliku da poseti Sinajsku goru, gde je obišla Manastir Svete Katarine, najstariji na svetu u kome monasi žive od osnivanja, još u 6. veku.


Kako je istakla, posebna motivacija da poseti ovo mesto za nju je bila činjenica da je na njemu u dva navrata boravio Sveti Sava.


Tamara Vučić za ovu priliku je odabrala smernu i vrlo jednostavnu odevnu kombinaciju.

Tokom leta, prva dama nam je pokazala efektnu belu lepršavu haljinu, a sada je ponela sličan model u crnoj boji i s dugim zvonastim rukavima.

1 / 7 Foto: Instagram/Printscreen/tamara.vucic.serbia

Zatvorena haljina ukrašena je vezom na više mesta, poput proreza na rukavima, i zahvaljujući rukavima s puf-efektom ispod laktova podseća na srpsku narodnu nošnju, dok je lepršavost čini sjajnim izborom za dan u toplom Egiptu.

Prva dama Srbije Tamara Vučić u poseti Sinajskoj gori
Prva dama Srbije Tamara Vučić u poseti Sinajskoj gorifoto: Instagram/Printscreen/tamara.vucic.serbia

Međutim, poseban "začin" su detalji koje je prva dama ponela – upečatljivi aksesoar za kosu u crnoj boji i malena pismo-tašna ukrašena motivima pirotskog ćilima.

 

Pirotski ćilim je uvršten u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, a njegove šare sve češće služe kao inspiracija modnim dizajnerima. Zaštićeno je čak 95 šara i 12 ornamenata, a mnogi ne znaju da oni imaju različita značenja. Neke šare prizivaju zdravlje, neke sreću, neke obilje i blagostanje, a neki su se tkali da otklanjanje negativne energije, teranje uroka itd.

 

BONUS VIDEO

Lokalni dizajneri organizovali reviju posle 20 GODINA, evo šta kažu kako se oblače Nišlije

 

makonda-tracker