#barbicore

U stilu za SPAVAĆU SOBU, a bez trunke vulgarnosti: Dior haljina Amal Kluni iz 2000. pred kojom se Venecija ISTOPILA

1

Puderaste nijanse roze boje, jednostavnoj dizajna i upotpunjena dodatnih slojem, ova haljina jedna je od onih o kojima će se godinama pričati, a utisak ne bi bio ovakav da Amal Kluni nije odabrala idealnu šminku

foto: Francesca Vieceli / INSTAR Images / Profimedia
foto: Francesca Vieceli / INSTAR Images / Profimedia

Proslavljeni holivudski glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal među prvima su stigli u Veneciju, gde se trenutno odbija 80. Međunarodni filmski festival.


Par, koji ima kuću na jezeru Komo, još uvek nije prošetao crvenim tepihom pred neku filmsku premijeru, ali se i te kako priča o njihovom stilu.


Pre svega je to slučaj s Amal Kluni, advokaticom specijalizovanom za ljudska prava, koja je poznata po otmenom i efektnom načinu odevanja, a šarmantna pravnica nije samo zato bila zvezda ovih dana.

 

Ona je, naime, jedna od pet žena koje su dobile priznanja na 14. dodeli nagrada DVF Leadership, koje je osnovala modna dizajnerka Dajana fon Firstenberg. Reč je o nagradama koje se dodeljuju izuzetnim ženama koje su posvećene tome da promene živote drugih žena.


Za svoju posebnu priliku, Amal je odabrala vrlo romantično, efektno i zanimljivo modno izdanje – asimetričnu puder-roze slip haljinu od čipke, preko koje pada providna suknja od tila koju je Džon Galijano 2000. godine radio za jesenju kolekciju modne kuće Dior.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ANDREA MEROLA


U pitanju je istovremeno romantičan, blago provokativan i vrlo kreativan autfit koji naglašava vitku figuru Amal Kluni, a advokatica je svoj stil upotpunila zlatnom clutch tašnicom brenda Tab Vintage i jednostavnim svetlucavim sandalama s visokom štiklom.


Ipak, šminka je ono što je dalo posebnu čar njenom izgledu i bilo savršen dodatak božanstvenoj svetloroze toaleti – očima, obrazima i usnama dominirali su nude i nežni tonovi ružičaste boje tako da je make-up tek naglasio Amalinu prirodnu lepotu.

 

Džordž i Amal Kluni među prvima su stigli na sever Italije, gde se odvija 80. Međunarodni filmski festival u Veneciji
Džordž i Amal Kluni među prvima su stigli na sever Italije, gde se odvija 80. Međunarodni filmski festival u Venecijifoto: Francesca Vieceli / INSTAR Images / Profimedia

Tako to radi gospođa Kluni!

 

 

BONUS VIDEO

Jednoj od najlepših Jugoslovenki haljina UNIŠTILA karijeru

 

 

makonda-tracker