ultrašik

U zavisnosti od OBLIKA LICA su magija ili promašaj: Naočare kojima je Jelena Đoković očarala na Vimbldonu nisu za sve

0

Jednom obliku lica ovakjvi modeli pristaju savršeno, dok bi devojke koje imaju drugačije konture trebalo da ih izbegavaju

mačkaste naočare za sunce koje je jelena đoković nosila na vimbldonu
mačkaste naočare za sunce koje je jelena đoković nosila na vimbldonufoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na nedavno završenom Vimbldonu, Novak Đoković odigrao je još jedno spektakularno finale, iako nije uspeo da osmi put podigne trofej na ovom prestižnom turniru.


Popularni teniser imao je sve vreme vatrenu podršku s tribina, gde ga je najglasnije bodrila supruga Jelena Đoković, koja je na Vimbldonu pokazala pet fenomenalnih odevnih izdanja.


Uvek odevena u skladu s trendovima i vrlo otmeno, Jelena je još jednom bila među najbolje obučenim ženama na ovom skupu svetski poznatih ličnosti, a jedan detalj ostavio je poseban utisak!


Gospođa Đoković je u viša navrata nosila naočare za sunce, a njen izbor bili su modeli u obliku raširenih krila leptira.

 

1 / 5 Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

 

Ovaj vrlo šik oblik stakala jedan je od najpopularnijih proteklih sezona, ali spada i u modele naočara s kojma treba biti vrlo oprezan – ukoliko ne pristaju vašem obliku lica, efekat može biti sasvim usprotan od željenog!

 

  • Oblik lica za naočare kakve nosi Jelena Đoković


Ukoliko se i vama dopadaju tzv. mačkaste naočare za sunce, niste jedini. Ova varijanta odiše glamurom, duhom starog doba Holivuda i velikih diva i sjajan su način da ovaj detalj na licu bude vaše glavno modno oružje kada prilika zahteva eleganciju.

 

Jelena Đoković očarala je sve stilom na Vimbldonu 2023.
Jelena Đoković očarala je sve stilom na Vimbldonu 2023.foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Međutim, stručnjaci kažu da su naočare u obliku leptira pre svega rezervisane za one koji žele da "umekšaju" crte. To se odnosi na devojke koje imaju lice kvadratnog oblika, ali izgledaće lepo i na ovalnom licu.


Uglavnom predimenzionirane, takve naočare su vrlo funkcionalne jer prekrivaju više kože i štite od štetnog UV zračenja. Odlično su rešenje i za oni koji smatraju da im je nos nešto veći nego što bi želeli jer svojim oštrim ivicama skreću pažnju na gornji deo lica, kao i ako želite da sakrijete tragove burne noći.


Međutim, ukoliko imate lice u obliku srca, trebalo bi da izbegavate ovaj model. Budući da ste već oštrije vilice i upečatljivo širokog gornjeg dela lica, naočare koje dodatni šire i izdužiji čelo neće biti preterano laskave.

 


 

makonda-tracker