ni grejs keli to ne bi smela

Udala se u plavom, brijala glavu: 5 izdanja u kojima je nemoguće videti bilo koju drugu princezu osim Šarlin od Monaka

0

Supruga princa Alberta II neguje autentičan modni izraz i obično bira modne kombinacije i frizure kakve nikada nećemo zapaziti na Kejt Midlton, Megan Markl, Leticiji od Španije...

Princ Albert II i princeza Šarlin od Monaka na dan svog građanskog venčanja
Princ Albert II i princeza Šarlin od Monaka na dan svog građanskog venčanjafoto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Često nazivana "najtužnijom evropskom princezom", Šarlin od Monaka proteklih godina često je tema medija zbog privatnog života i odnosa sa suprugom princem Albertom, aktuelnim knezom Monaka.

 

Međutim, pre nego što je misterioznom bolešću i navodnim sukobima sa suprugom prešla na šoubiz strane, princeza Šarlin bila je jedna od najvećih modnih zvezda u plemićkim porodicama, a i dalje neguje jedinstven stil.

 

Ona spada u dame koje umeju da naprave kompromis s normama i onim što se od njih očekuje, ostajući odana svojoj autentičnosti, pa nas često oduševi vrlo atraktivnim i nesvakidašnjim modnim izdanjima.

 

Već na početku svog braka s princem Albertom II pokazala je da će nam u narednim godinama često oduzeti dah...

 

  • Plavo odelo – na venčanju!

 

Princeza Šarlin i princ Albert na svom građanskom venčanju
Princeza Šarlin i princ Albert na svom građanskom venčanjufoto: PHOTOPQR/NICE MATIN / Newscom / Profimedia

Premda se za crkveno venčanje presvukla u veličanstvenu Armanijevu venčanicu, na građanskom venčanju Šarlin je nosila svetloplavo odelo sastavljeno od (svog omiljenog modela) palazzo pantalona, strukiranog sakoa i topa bez bretela.

 

Toliko je reakcija u medijima izazvala neobična odevna varijanta nove princeze da je ova nijansa plave boje nazvana "šarlinskiplavo", a teško da možemo da zamislimo neku drugu ženu kako postaje supruga princa ovako odevena...

 

  • Obrijan deo glave

 

Princeza Šarlin u decembru 2022. godine u Kneževskoj palati
Princeza Šarlin u decembru 2022. godine u Kneževskoj palatifoto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD / POOL

U decembru 2020. godine, pre nego što se razbolela i provela 10 meseci u rodnoj Južnoafričkoj Republici, Šarlin od Monaka prisustvovala je tradicionalnom druđneju s najmlađima u Kneževskoj palati.

 

Pored toga što se pojavila u neobičnom sakou ravnog kroja i sa zlatnom zaštitnom maskom, svi su pričali o njenoj novoj frizuri – undercut stilu koji nikada ranije nismo videli na nekoj princezi!

 

  • Haljina sa izrezima pre nego što se to smelo

 

Princeza Šarlin na reviji kuće Armani u Versace haljini
Princeza Šarlin na reviji kuće Armani u Versace haljinifoto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Već nekoliko sezona prorezi su vodeći trend, pa ih viđamo na najneočekivanijim mestima i u najotkačenijim varijantama. Oni su postali maltene nezaobilazni na elegantnim haljinama u Holivudu, ali princeze i kraljice i dalje uspešno izbegavaju da na ovaj način pokažu više kože.

 

Ne i princeza Šarlin od Monaka, koja je izreze nosila mnogo pre nego što su oni postali dominantan detalj na ženskoj odeći!  Ona je 2017. godine na Nedelji u Milanu iz prvog reda posmatrala reviju modne kuće Armani, kada se pojavila u srebrnoj Versace haljini s metalik odsjajem. Odlučila se za asimetrični model do kolena koji je ispod grudi, pa sve do dna stomaka, bio ukrašen izrezima u obliku trougla. Smelo!

 

  • Gola leđa

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA / POOL

 

Prošle godine, princeza je uručila nagradu Maksu Verstapenu, vozaču Formule 1, a tada se pojavila u božanstvenom plavom kombinezonu.

 

Iako na prvi pogled on deluje kao jednostavan i elegantan komad kakav nije nemoguće videti na nekoj Šarlininoj "koleginici" princezi, kada se okrenula, svi su uzdahnuli – reč je o komadu s V-izrezom pozadi, zbog čega otkriva leđa.

 

  • Zelena antička boginja

 

Princ Albert II i princeza Šarlin od Monaka
Princ Albert II i princeza Šarlin od Monakafoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Prošle godine na otvaranju 61. Televizijskog festivala u Monte Karlu, Šarlin se u društvu supruga princa Alberta pojavila u predivnoj haljini efektne zelene nijanse.


Princeza od Monaka odabrala je tada model s potpisom brenda Lanvin koji otkriva jedno rame, prati ga manji šlep, predimenzioniran je, širok i očigledno inspirisan antičkim stilom i togama.

 

Međutim, umesto da i tu igra na sigurno i odabere belu boju, ona se opredelila za veličanstvenu zelenu i sve očarala.

 

 

makonda-tracker