zaista impresivno

Haljina sa dragim kamenjem i boja koja poput magneta privlači poglede: Kejt Midlton u izdanju koje se pamti DOVEKA

0

Prvi put od kad je postala princeza od Velsa Kejt Midlton se pojavila na ceremoniji Trooping the Color 

foto: i-Images / Eyevine / Profimedia
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Prelepa princeza od Velsa, Kejt Midlton pojavila se juče sa svojom porodicom, princom Vilijamom i njihovo troje dece na ceremoniji koja se tradicionalno održava pod u čast rođendana monarha, u ovom slučaju, kralja Čarlsa II i nosi naziv Trooping the Color.

 

Na ovaj dan do prošle godine ceremonija se održavala u čast kraljice Elizabete, a od ove godine u centu pažnje je kralj Čarls. Na ovaj važan dan članovi kraljevske porodice se okupljaju kako bi sa balkona Bekingemske palate pozdravili okupljene građane. 

 

Tada se svi trude da izgledaju najbolje moguće, a nije ni čudo, jer su sve oči javnosti uprte u njih. Ovo je dan kada se pomno prate njihovi stajlnizi, a prvi na udaru su kraljica Kamila, kao i Kejt Midlton. 

 

 

Za ovu priliku, princeza Kejt je ponela predivan svetlozeleni komplet, koji se sastojao od haljine dugih rukava ukrašene plavo-srebrnim kvadratnim dugmadima koji su napravljeni od dragog kamenja, a koje potpisuje singapurski dizajner Endru Gne i odgovarajućeg šešira sa širokim obodom Filipa Trejsija.

 

Svoj izgled ona je upotpunila minđušama od safira i dijamanata koje su ranije pripadale princezi Dajani, kao i specijalnim zlatnim brošem u obliku deteline Irske garde.

 

Monohromatski izgled bio je omaž Irskoj gardi, čiji je Kejt od prošle godine počasni pukovnik. Takođe, zelena boja asocira i na boje na zastavi Velsa. Džordž, Šarlot i Luis upotpunili su doživljaj ponevši prepela odela, njih dvojica u teget boji sa crvenim detajima, dok je Šarlot imala belu haljinu sa, takođe, crvenim detaljima.

 

Kejt — zajedno sa drugim starijim članovima kraljevske porodice, kao što je princeza Ana — je glavni član među kraljevskim učesnicima na Trooping the Colour.

 

Kejt Midlton sa porodicom na svečanoj ceremoniji Trooping the Color
Kejt Midlton sa porodicom na svečanoj ceremoniji Trooping the Color foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

 

Poslednji put je prisustvovala paradi 2022. godine, u čast platinastog jubileja kraljice Elizabete II. U to vreme, princeza je nosila kaput haljinu boje slonovače Aleksandra Mekvina, koju je uparila sa tamnoplavim šeširom sa belim ukrasima Filipa Trejsija. Što se tiče dodataka, boja je bila usklađena sa minđušama od safira i dijamanata i ogrlicom, koja je bila u skladu sa njenim kultnim 12-karatnim ovalnim vereničkim prstenom od cejlonskog safira.

 

Pridružila se povorci kočijom dok je sedela pored svoje troje dece i Kamile, tadašnje vojvotkinje od Kornvola.

 

 

Godišnja parada slavi rođendan vladajućeg monarha svakog juna (iako pravi kraljev rođendan pada 14. novembra). Tradicija datira iz 18. veka, navodi Bi-Bi-Si.

 

Kralj Džordž II je 1748. odlučio da organizuje godišnju vojnu paradu u junu kako bi po lepom vremenu proslavio svoj rođendan, koji pada u novembru. Nakon toga, druga subota u junu postala je poznata kao zvanični rođendan vladajućeg monarha.

 

 

 

makonda-tracker