važno je ko nosi

U haljini od 4.300 dinara zasenila je luksuzne kreacije: Ovo je najjeftinija toaleta u istoriji Kanskog festivala

2

Dok su oko nje prolazile glumice u haljinama modnih kuća Louis Vuitton, Chanel, Gucci i Dior, noseći dijamante oko vrata, glumica je stajala u jeftinoj haljini iz lokalnog butika... i niko nije izgledao lepše!

Eva Longorija na Kanskom festivalu 2005. godine
Eva Longorija na Kanskom festivalu 2005. godinefoto: PASCAL GUYOT / AFP / Profimedia

Kada pomislite na Međunarodni filmski festival u Kanu, pred očima vam je neprevaziđeni glamur: raskošne i bajkovite toalete vodećih modnih kuća, dijamantske ogrlice, skupocena obuća sa visokim štiklama, sjaj i luksuz kakvi se retko gde mogu videti.


Međutim, te 2005. godine najzapaženija je bila glumica koja se pojavila u najjeftinijoj haljini ikada viđenoj na crvenom tepihu Kroazete.


Eva Longorija odabrala je kreaciju jeftiniju od mnogih koje se nose na maturskim večerima i pokazala da je za modu ipak presudno ko nosi odeću, a ne koliko ona košta.

 

Američka glumica meksičkog porekla redovno je gošća Kanskog festivala, na koji je prvi put otišla 2005. godine, u jeku svoje popularnosti zbog serije "Očajne domaćice". Kako je jednom prilikom priznala za People, tada joj nije bilo najjasnije kuda se zaputila i, prema njenim rečima, "nije imala pojma šta je to Kan".


Eva Longorija je stoga za crveni tepih spakovala haljinu koju je kupila u čuvenoj losanđeleskoj Melrouz aveniji, po vrlo povoljnoj ceni.


Pomislila sam: "Obući ću ovu, ovu pletenu zlatnu, to deluje u redu" – prisetila se Eva. – Niko nije mogao da zna da je to haljina od 40 dolara.

 

Pogledajte kako izgleda prva kanska haljina Eve Longorije.

1 / 5 Foto: HUBERT BOESL / AFP / Profimedia


Danas bi cena njene haljine iznosila koji dinar više od 4.300 RSD, a u pitanju je elegantna kreacija s tankim bretelama koja otkriva gola leđa i pertla se na njima. Atraktivan maksi model bio je pripijen uz njenu vitku figuru, a ispod poruba nalazila se jedva primetna čipka.


Svedena, ali prilično seksepilna i elegantna kreacija boje peska privukla je mnogo pažnje, čak više nego paprene toalete Evinih starijih, poznatijih i na crvenom tepihu iskusnijih koleginica. Štaviše, svi su želeli da znaju ko je dizajnirao njenu haljinu, a ona nije odavala tajnu. Pitali su je novinari, koleginice i saradnici "čiju haljinu nosi", a ona je u šali odgovarala:


Kako to mislite? Moja je!

 

Glumica Eva Longorija na Kanskom festivalu 2005. godine
Glumica Eva Longorija na Kanskom festivalu 2005. godinefoto: HUBERT BOESL / AFP / Profimedia

Godinama i stotinama prelepih i skupih haljina kasnije, Eva je ponosna na ovaj trenutak. Kako je objasnila, to pokazuje da je utisak ostavila ona, a ne njena toaleta, jer je iza svega stajalo mnogo samopouzdanja.


Nije stvar u haljini, već u ženi koja nosi haljinu – zaključila je Longorija.


I to je definitivno slučaj — tih dana Eva Longorija bila je jedna od najperspektivnijih američkih glumica i osvajala je kako svojim darom za glumu u "Očajnim domaćicama", tako i prvim filmskim ulogama, ali i lepotom.

 

Baš nakon pomenute šetnje crvenim tepihom u Kanu, Eva je proglašena najseksepilnijom ženom godine, a potom je ovo laskavo priznanje dobila i naredne, 2006. godine.

 

Danas, skoro dve decenije kasnije, ništa se nije promenilo!

 

1 / 7 Foto: AMPAS / Zuma Press / Profimedia

 

 

makonda-tracker