za wow efekat

Klasično, romantično, VALENTINO! Trenč mantil Jelene Đoković zbog kog ćete uzdahnuti (nekoliko puta)

0

Ako vam se dopadaju trenč mantili za prelazno vreme, model koji je odabrala Jelena Đoković će vas oduševiti

Jelena Đoković
Jelena Đokovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Jelena Đoković, direktorka Fondacije "Novak Đoković" i supruga našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, oduvek je bila poznata po izuzetnom odevnom stilu.


Nije tajna da se njenom ličnom ukusu divila i urednica magazina Vogue Ana Vintur, s kojom ima lep odnos, a u mnogo navrata Jelena je bila među najbolje odevenima na crvenom tepihu i glamuroznim gala večerima koje okupljaju svetske zvezde.


Gospođa Đoković neguje uglavnom sveden i poslovni stil, bez previše boja i dezena, ali uvek njene modne kombinacije imaju poneki statement detalj koji je izdvaja iz mase.


U skladu sa svojim klasičnim modnim ukusom, Jelena je sada podelila fotografiju za koju je pozirala u nekrunisanom kralju vanvremenske mode – trenč mantilu. Ipak, ne bilo kakvom!

 


Reč je o mantilu koji pada malo ispod kolena i napravljen je od mešavine pamuka i gabardina, izdržljive vune od kepera koja se često koristi u izradi odela, uniformi, vetrovki... Model koji nosi Jelena nazvan je Butterfly ("Leptir") i ima jasnu romantičnu crtu zahvaljujući vezenim detaljima i rupičastom dizajnu i talasima na porubima.

 

U pitanju je vrlo šik mantil A-kroja, koji dodatno naglašava struk zahvaljujući jednostavnom pojasu, a Jelena ga je kombinovala sa nude lakovanim salonkama.

 


Izbor Novakove supruge bio je model brenda RED Valentino, koji je u vlasništvu čuvene modne kuće Valentino, a u pitanju je pristupačna i savremena linija nazvana RED po akronimu za "romantična ekcentrična haljina" (Romantic Eccentric Dress – RED).

 

Uglavnom su tu komadi od tila, čipke, veza, sa mašnama, a kolekcije čine prepoznatljivi komadi sa romantičnom stilizacijom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REDValentino (@redvalentino)


Klasični trenč mantili su večno trendi komadi koji se lako uklapaju u sve stilove i kombinacije. Želeli da ih nosite s patikama, baletankama, ravnim čizmama ili salonkama, možete biti sigurni da nećete promašiti i da ćete ostaviti sjajan utisak, uz nezaobilazan šik izgled.


Ovakvi mantili potiču još iz treće decenije 19. veka, kada su slični komadi bili deo oficirske vojne uniforme, ali forma u kojoj ga vidimo danas ustanovljena je tokom Prvog svetskog rata.

 

Klasični trend mantil je uvek u modi
Klasični trend mantil je uvek u modifoto: garetsworkshop/Shutterstock

Decenije su prolazile, trenč je počeo na mala vrata da ulazi u svakodnevni stil, a najveću popularnost doživeo je nakon što ga je Hamfri Bogart poneo u filmu "Kazablanka".


Što se tiče ženske mode, on je paralelno postepeno ulazio i u nju, a dok se Meril Strip u "Krameru protiv Kramera" pojavila u jednom dugačkom modelu već je bio pravi modni hit.

 

 

makonda-tracker