neprevaziđena

Ona ju je nosila 1959. godine, a DANAS je svetske zvezde obožavaju: FILMSKA HALJINA Đine Lolobriđide izaziva divljenje

0

Svet je napustila fatalna glumica i najlepša žena svih vremena Đina Lolobriđida.

Đina Lolobriđida
Đina Lolobriđidafoto: COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP / Profimedia

Slavna Italijanka Đina Lolobriđida je preminula u 95. godini i iza sebe ostavila život prepun turbulencija, i, naravno, nestvarnu lepotu koju više niko neće dostići.

 

Od momenta kada se prvi put pojavila, više nijedna žena nije mogla da joj parira, za njenu ljubav su se otimali režiseri, glumci, milijarderi, ali ona je uvek bila svoja. Kako je sama opisala svoj život, ostala je usamljenica koja nikadan ije želela da pristane na kompromis.

 

Đina je naročito očaravajuće izgledala u filmu Solomon i kraljica od Sabe iz 1959. godine.

Ona je tumačila harizmatičnu kraljicu, a  jedna od najupečatljivijih scena je kada se pojavljuje u prozirnoj beloj haljini od tila u stilu boginje. U pitanju je bila haljina kostimografa Ralfa Džestera, a danas bi je popularno nazvali "gola haljina".

Haljina od tila je ispod imala postavu u boji kože, ukrašena zlatnicima u predelu kukova i imala je zlatni vez na širokim rukavima. Tako je njena figura peščanog sata došla do izražaja, a poznato je da je Đinu krasio izrazito uski struk, od svega 56 centimetara.

Ovo kultno izdanje je podsetilo mnoge i na čuvenu haljinu Merilin Monro u kojoj je predsednku Džonu Kenediju otpevala rođendansku pesmu, a na Internetu su se i našalili kako bi Đininu haljinu trebalo sakriti od Kim Kardašijan.

Podsetimo, Kim je na prošlogodišnjoj Met Gali nosila upravo haljinu Merilin Monro što je izazvalo i brojne negativne komentare na njen račun.

 

 

makonda-tracker