ovo se desilo

Ceo svet je kritikuje jer je UNIŠTILA haljinu Merlin Monro: Oglasio se muzej koji čuva eksponat i otkrio pravu ISTINU

0

Oni su jasno odabrali stranu. 

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Svi su optužili Kim Kardašijan kako je na Met Gali kada je nosila kultnu haljinu Merlin Monro napravila trajna oštećenja na ovom komadu. U starletinu odbranu stali su zaposleni u muzeju gde se čuva ova haljina koja vredi blizu 5 miliona dolara. 

 

Ona je ponela ovu haljinu na svečanom događaju i kako se piše, da bi j eobukla morala je da smrša 7 kilograma. 

 

Sada su se pojavile fotografije kolekcionara Skota Fortnera na kojima se vide oštećenja posle njenog nošenja, ali se oglasio i  muzej Ripley's Believe It or Not! u čijem je haljina posedu od 2016. godine.

 

Kim Kardašijan
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

— Kim Kardašijan je na stepenicama muzeja Metropolitan na ovogodišnjoj Met Gali izazvala popriličnu pometnju, ali Ripley's Believe It or Not! jednu stvar može da kaže sa sigurnošću ona nije nanela štetu čuvenoj haljini Merilin Monro — izjavili su iz muzeja.

 

Oni su zbog kratkog vremena koliko je pevačica nosila haljinu tvrdili da do takvog oštećenja nije moglo da dođe. 

 

— Kim je žestoko osporavana zbog kultne haljine, ali činjenica je da ona ni na koji način nije oštetila odevni predmet za kratko vreme koliko ju je nosila. Od dna stepenica, gde je Kim obukla haljinu, do vrha gde je vraćena, haljina je bila u istom stanju u kojem je iznajmljena — zaključila je za TMZ potpredsednica izdavaštva i licenciranja Ripley'sa, Amanda Džoiner.

 

1 / 9 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Ripley's je uputio kako ono stanje haljine datira iz 2017. godine, a naveli su kako je "više šavova pokidano i pohabano, što ne čudi s obzirom na delikatan materijal". Takođe, istakli su da nisu platili Kim da nosi haljinu, kao i da ona njima nije ponudila novac za isto, već je u ime kompanije odlučila da da donaciju dve dobrotvorne organizacije.

 

Kolekcionar Fortner je izjavio kako je muzej svakako postupio "neodgovorno" pozajmivši komad odeće koji je okarakterisan kao "najpoznatiji na svetu".

 

— Ovo nije samo haljina. Ovo je kulturna ikona. Ovo je politička ikona. Ovo je holivudska ikona. Ovo je deo američke istorije od događaja koji se odigrao pre 60 godina i trebalo je arhivirati ga i sačuvati i o njemu se brinuti — rekao je on.

 

 

 

makonda-tracker