čist glamur

Šik, trendi i doterane bez imalo truda! 3 trika zahvaljujući kojima ćete u PLIŠANOJ HALJINI izgledati kao influenserke

0

Haljine od pliša nezaobilazan su zimski trend, a uz ove cake ćete u njoj izgledati još lepše

foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES
foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Nakon što su prošle godine dominirali blejzeri od pliša, ove godine veliki povratak doživljavaju elegantne haljine od pliša.


Pliš je "transsezonski" materijal, koji se iznova vraća u modu, a najpopularniji je u hladnijim mesecima, naročito u vreme božićnih žurki. Zbog skuplje proizvodnje i debljeg tkanja, pliš se uglavnom povezuje s plemstvom i nosi se u posebnim prilikama, pa ne čudi što su haljine od ovog materijala toliko popularne za doček Nove godine, prazničnije partije, svadbe itd.

 

Stilisti obično savetuju da odaberemo haljine od pliša koje imaju bogatu teksturu, jer će one imati lepši odsjaj i odlično se uklapaju u najsvečanije prilike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Bush (@jessie_bush)


Najjednostavniji način da izgledate sjajno u haljini od pliša jeste da odeberete model crne boje i dugih rukava, ali možete biti i mnogo kreativniji i postići još efektniji izgled.

 

  • Večernji look


Čamac-izrez uvek je dobra opcija u zimskim mesecima jer izgledaju prelepo u kombinaciji s dugim rukavima, a ako ponesete midi-haljinu od tamnozelenog pliša – dobijate izdanje koje se pamti.

 


Ako to prate gola leđa i ukršene tračice na njima, u pitanju je savršen večernji look!

 

  • Praktična plišana haljina

 

Ako se odlučite za dezenirani model plišane haljine, dobijate varijantu koju možete nositi i u svečanim prilikama i u nešto opuštenijim trenucima.

 

Sve zavisi od obuće!

 

Ako planirate neformalan izgled, kombinujte ih s jednostavnim belim patikama...

 

 

... dok uz obuću sa štiklom izgledaju idealno za doček Nove godine, večernji izlazak, svadbu...

 

  • Uz sako


Plišane haljine mahom imaju duže rukave, ali su ponudi i modeli s kraćim rukavima i bretelama, a i uz jedne i uz druge odlično izgleda strukirani blejzer.


Odaberite neki jednostavan i klasičan model s dužim reverima, u boji kontrastnoj boji haljine i tako ćete pomalo "matirati" svoj autfit, postići balans i ostaviti snažan utisak.

 

 

 

makonda-tracker