čista umetnost

Šili su je 1.034 SATA! Očaravajuća haljina koju ćemo videti u novom filmu o princezi Dajani je MODNO REMEK-DELO

0

Dok željno čekamo da u ulozi pokojne princeze od Velsa vidimo američku glumicu Kristen Stjuart, s vremena na vreme "na kašičicu dobijamo" detalje filma, a jedan se odmah izdvojio. Naravno, u pitanju je odeća!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Filmsko ostvarenje "Spenser", čiju režiju potpisuje Pablo Larajn, predstavlja nam jedan vikend u životu britanske kraljevske kraljevske porodice. Konkretno, u pitanju su božićni praznici koje su princeza Dajana i princ Čarls proveli u Sandringemu s kraljicom Elizabetom II i kada je čuvena ledi Di definitivno odlučila da se razvede od princa od Velsa.


Lik pokojne princeze Dajane oživela je glumica Kristen Stjuart, a dok konačno ne vidimo ovaj film dobijamo isečke koji sugerišu da je ekipa uradila odličan posao.

 

Kao i uvek kada je u pitanju ekranizacija života majke prinčeva Vilijama i Harija, jedan od najvažnijih delova su kostimi, odnosno odeća koju će nositi glumica u ulozi Dajane. I ovog puta su filmadžije dorasle zadatku, a jedan komad se već izdvojio ― romantična haljina u kojoj filmsku Dajanu vidimo na posteru kojim se film najavljuje!

 


U pitanju je model iz kolekcije modne kuće Chanel za proleće-leto 1988. godine, i to ― kako drugačije ― Haute Couture!

 

Reč je o haljini koja otkriva ramena i čiji gornji deo je sastavljen od korseta, dok se donji širi u brojnim slojevima tila, a ukrašena je satenskom mašnom u predelu struka. Gornji deo "suknje" je pripijen uz kukove i širi se naglo tek ispod kolena, a ispod tila se nalazi podsuknja od tanke organze. Tu su i uvezeni cvetovi, grančice i svetlucavi detalji.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Nestvarna toaleta je ponovo napravljena u radionici kuće Chanel specijalno za potrebe filma, a u njenoj izradi je učestvovalo pet majstora šivenja kojima je za ukupan posao trebalo čak 1.034 sata! Samo 700 časova potrošeno je na vez, za koji je bio zadužen čuveni pariski studio Maison Lesage, koji postoji više od 130 godina.

 

Za Di, i nakon smrti, samo najbolje!

 

 

makonda-tracker