odlični saveti

Žene koje nose naočare za vid trebalo bi da ih se pridržavaju: Osam saveta kako da pravilno istaknete i našminkate oči (FOTO)

0

Žene koje nose dioptrijske naočare u poslednjih nekoliko sezona su napokon odahnule, jer takozvani geek chick je veoma popularan. Međutim, dame sa naočarima se moraju pridržavati nekih pravila kod šminkanja, ami vam predstavljamo neka.

 

4. Bez maskare na donjim trepavicama

 

Za maskaru na donjim trepavicama većina će reći "ne". Takav nam izgled jednostavno dodaje godine, a ako nosite naočare, sve zajedno može izgledati još gore. Tamna boja i okviri stvaraju senke ispod očiju pa lice izgleda umornije. 

 

5. I koža lica zaslužuje pažnju

 

Bez obzira što je naglasak na očima i ostatak lica mora izgledati besprrekorno. Kožu nahranite pre nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.

 

foto: Profimedia


6. Loše odabrana nijansa korektora

 

Odabrati odgovarajuću boju korektora inače je zahtevno. U slučaju s naočarimama, birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.

 

Budite zvezde svake žurke: 5 načina šminkanja uz koje ćete zablistati (FOTO)

 

7. Deblji okviri 

 

Deblji okviri znače da ćete na kapke nanijeti deblju liniju ajlajnerom ili olovkom, a uz tanke obavezno ide i tanka linija.

 

foto: Profimedia


8. Naglasite obrve

 

Ponekad smo toliko koncentrisani na ono što se vidi samo ispod naočara da zaboravljamo na obrve. Neka budu uredno počupane a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. Jer ipak su one okvir za vaše okvire.

 

 

makonda-tracker