odlični saveti

Žene koje nose naočare za vid trebalo bi da ih se pridržavaju: Osam saveta kako da pravilno istaknete i našminkate oči (FOTO)

0

Žene koje nose dioptrijske naočare u poslednjih nekoliko sezona su napokon odahnule, jer takozvani geek chick je veoma popularan. Međutim, dame sa naočarima se moraju pridržavati nekih pravila kod šminkanja, ami vam predstavljamo neka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

1. Zaboravite na tamne senke

 

Čuveni Smokey eyes ispod naočara nije najbolja opcija. Oči će jednostavno izgledati pretamno. Birajte svjetlije nijanse, a želite li ipak nešto dramatičniji look, na pregibe kapaka nanesite malo tamnijeg sjenila.

 

2. Okvir naočara i ajlajner ne bi trebalo da budu u istoj boji

 

Nanesite ajlajner koji je sličan boji okvira, ali ne identičan. S crnim okvirima kombininujte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite bron.

 

foto: Profimedia

 

3. Ne zaboravite na uvijač

 

Kako biste što više "otvorili" oči, koristite uvijač za trepavice. Uvijačem pritisnite trepavice sasvim blizu korena i zatim nanesite maskaru.


Trend koji za nekoliko dana zaludeo Instagram: Napravite obrve u obliku perja (FOTO)

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

4. Bez maskare na donjim trepavicama

 

Za maskaru na donjim trepavicama većina će reći "ne". Takav nam izgled jednostavno dodaje godine, a ako nosite naočare, sve zajedno može izgledati još gore. Tamna boja i okviri stvaraju senke ispod očiju pa lice izgleda umornije. 

 

5. I koža lica zaslužuje pažnju

 

Bez obzira što je naglasak na očima i ostatak lica mora izgledati besprrekorno. Kožu nahranite pre nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.

 

foto: Profimedia


6. Loše odabrana nijansa korektora

 

Odabrati odgovarajuću boju korektora inače je zahtevno. U slučaju s naočarimama, birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.

 

Budite zvezde svake žurke: 5 načina šminkanja uz koje ćete zablistati (FOTO)

 

7. Deblji okviri 

 

Deblji okviri znače da ćete na kapke nanijeti deblju liniju ajlajnerom ili olovkom, a uz tanke obavezno ide i tanka linija.

 

foto: Profimedia


8. Naglasite obrve

 

Ponekad smo toliko koncentrisani na ono što se vidi samo ispod naočara da zaboravljamo na obrve. Neka budu uredno počupane a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. Jer ipak su one okvir za vaše okvire.

 

 

makonda-tracker