smernice za šminkanje

Kako se NAŠMINKATI PRIRODNO? Nekoliko saveta uz koje niko neće primetiti da si našminkana

0

Uz samo par koraka promenite čitav izgled. Nije potrebna silna kozmetika da biste izgledale savršeno, uz samo par proizvoda možete zablistati još više.

(Ne)našminkano izdanje Dženifer Lopez
(Ne)našminkano izdanje Dženifer Lopezfoto: Universal Pictures - Jersey Prod / AFP / Profimedia

Kada poželite da izgledate kao da na licu nemate ni trunku šminke, ovo su koraci koje treba da pratite. 

 

Ne morate da koristite gomilu proizvoda kako biste postigle izgled koji želite. Uz samo par korekcija u vašoj make-up rutini uspećete da postignete neverovatne rezultate. 

 

1. Prvi korak - baza

 

  • Pre svakog nanošenja šminke bitno je da dobro pripremite kožu. Potrebna vam je dobra hidrantna krema koju ćete ravnomerno namazati.

 

  • Većina žena u svojoj kolekciji ima korektor koji se koristi za prekrivanje nepravilnosti. Zamenite teške pudere ovim proizvodom i utapkajte ga na podočnjake, ožiljke, akne, bubuljice i gledajte kako vaša koža dobija prirodan sjaj. Vodite računa da korektor odgovara vašem tipu kože

 

 

  • Puder u kamenu zamenite prahom za "setovanje" i nanesite ga samo na mesta gde ste stavili korektor. Obratite pažnju na nijansu praha, rozikaste nijanse će vam posvetleti deo ispod očiju, ali nisu praktične za korišćenje na celom licu.

 

2. Drugi korak - oči

 

  • Na ajlajner zaboravite, pored toga što ga je teško naneti neretko se dešava da se tokom dana umrlja ili skine. Umesto toga tankom četkicom i braon senkom izvucite tanku liniju do samog korena trepavica kako biste dobili iluziju gušćih trepavica.

 

  • Neka vam senka, rumenilo i karmin uvek budu u istoj nijansi kako bi doprineli skladnom i svežem izgledu.

 

  • Obrve popunjavajte od kraja ka vrhovima laganim pokretima kao da iscrtavate dlačice i na kraju fiksirajte gelom za obrve da bi stajale ceo dan. 

 

  •  Pre nanošenja maskare uviti trepavice, ovo doprinosi otvorenijem izgledu oka, što čini da delujemo odmornije.

 

3. Treći korak - usne

 

  •  Za svakodnevni izgled najbolje je nositi hidrirajuće karmine i balzame za usne sa bojom. Izbegavajte mat karmine i blještave sjajeve jer mogu delovati neprirodno.

 

Ne zaboravite da je održavanje pomoćnih alata jako bitno. Redovno perite četkice i bjuti blender da bi sprečili pojavu bubuljica i akni.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šminka za dnevni i noćni izlazak

 

makonda-tracker