stručnjaci savetuju

Godinama tretirate svoje lice na POGREŠAN način: Evo kako da otklonite sve nečistoće sa kože (FOTO)

0
Negovana, zdrava koža i lep ten rezultat su kako kvalitetne ishrane, tako i adekvatne nege, a koliko pored kućnih pilinga, maski i krema u tome pomažu i profesionalni tretmani, otkriva naša stručna saradnica
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Koža svakog čoveka podložna je raznoraznim spoljnim uticajima, zbog čega dolazi do nakupljanja nečistoća koje se ne vide golim okom. Prvi vidljivi znak jeste stvaranje mitesera, crnih sitnih tačkica u predelu oko obrva, obraza i nosa koje veoma brzo mogu da prouzrokuju nastanak bubuljica i akni. Što je koža masnija, pore se lakše začepljuju i takva osoba podložnija je bržem stvaranju mitesera. Da bi lice ostalo zdravo, čisto i negovano, pored adekvatne kućne nege, povremeno se treba podvrgnuti i stručnom tretmanu koji obavlja obučeni kozmetičar. Reč je o dubinskom čišćenju lica, koje podrazumeva detaljno uklanjanje svih nečistoća. Najsavremeniji način sprovođenja ovog tretmana jeste ultrazvučno tretiranje, međutim najzastupljeniji i najpristupačniji svakako je klasičan higijenski metod. Pre nego što svoje lice prepustite osobi obučenoj za to, potrebno je da se zajedničkim konsultovanjem dogovorite o izboru tretmana, što zavisi od stanja u kom se koža nalazi.

 

Otklanjanje površinskih nečistoća

 

Na samom početku tretmana treba pripremiti kožu lica za predstojeći proces. To podrazumeva adekvatno sredstvo za čišćenje kojim se uklanja šminka, kao i sve druge nečistoće s površinskog sloja.

 

foto: Shutterstock

 

Širenje pora

 

Druga etapa odnosi se na širenje pora kako bi se one što lakše, detaljnije i bezbolnije očistile. Ranije se u te svrhe koristio vapozom, dok se u poslednje vreme obično koristi kombinacija biljne i termo ili pak specijalne maske za širenje pora koja se nanosi blagom masažom. Za to je potrebno izdvojiti petnaestak minuta, a zatim se pristupa centralnom delu tretmana.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker