nega i lepota

Ima 47 a izgleda kao da joj je 27: Slavna pevačica otkriva svoje trikove & tajne mladolikog izgleda u kasnim četrdesetim

1

Pevačica ima 47 godina i nikada nije izgledala bolje!

Ana Stanić stari kao dobro vino
Ana Stanić stari kao dobro vinofoto: Antonio Ahel/ATA Images

Dok se mnogi u četrdesetim godinama suočavaju sa prirodnim procesima starenja, pevačica Ana Stanić s pravom privlači pažnju svojim zapanjujuće mladalačkim izgledom.

 

Sa 47 godina, ona izgleda kao da je tek prešla tridesetu i mnogi se pitaju na koji način to uspeva da postigne.

 

 Sa besprekornim tenom, zategnutom kožom i vitkim telom, Ana je pravo nadahnuće za sve one koji teže očuvanju mladolikosti i vitalnosti.

 

Kako Ana izlazi na kraj sa celulitom?

 

U borbi protiv celulita na koji je osuđena gotovo svaka žena, Ana tvrdi da su ključni saveznici hidratacija, fizička aktivnost i balansirana ishrana.

 

– Volim da odem na masažu nogu, tada mislim da sam učinila nešto dobro za svoju kožu i noge. Celulit najčešće imam zimi zato što mnogo sedim i jedem težu hranu, ali kako se približava toplije vreme, počinjem više da se krećem, menjam ishranu i sve nekako dođe na svoje. Ne verujem previše u kreme protiv celulita ni tretmane, već u dobre masaže, fizičku aktivnost, dosta vode i kontrolisanu ishranu – objasnila je pevačica jednom prilikom.

 

Zašto je zaštita kože od sunca izuzetno važna?

 

Njeno neobično mladalačko lice ne bi bilo moguće bez pažljive nege kože. Ana koristi kvalitetne proizvode za negu, a kada je izložena jakom morskom suncu obavezno koristi SPF kreme.

 

– Volim blagu preplanulost i nisam od onih koji stavljaju zaštitni faktor na lice i telo pri svakom izlasku iz kuće, ali na moru to radim vrlo revnosno. Svesna sam opasnosti od sunca, ali istovremeno svaka plavuša zna da najbolje izgleda kada je preplanula – rekla je Ana tada za Story.

 

Nemojte se plašiti godina i budite fizički aktivni

 

Fizička aktivnost je ključni deo njenog života. Ana se redovno bavi vežbanjem koje uključuje kombinaciju kardio vežbi, joge i treninga snage. Ovo ne samo da pomaže u održavanju tonusa mišića, već poboljšava i cirkulaciju krvi, što doprinosi zdravom izgledu kože.

 

– Plašili su me da se posle 40. usporava metabolizam, ali to se nije desilo, čak suprotno – sada se mnogo više trudim da ne izgubim koji kilogram. Volim svoje telo, ponosna sam na to što i u ovim godinama mogu bez srama i ustezanja da se skinem u kupaći na plaži. Nemam višak kilograma, koža mi je u dobrom stanju, ali i fizički sam aktivna, redovno treniram (leti skijanje na vodi, zimi na snegu) ili, bar, šetam – istakla je Stanićeva.

 

Šta Ana misli o estetskoj hirurgiji?

 

– Ono što me sad muči jeste izgled mog lica. Činjenica da lako gubim kilograme ume ponekad nepovoljno da se odrazi na moje lice – upadnu mi obrazi pa izgledam ispijeno – i zbog toga dodatno vodim računa da mi kilaža ne pada ispod 59 kilograma. Takođe, zagovornik sam prirodnog načina starenja, nisam pobornik estetske hirurgije – nikada ne bih popravljala tonus lica estetskim tretmanima – rekla je ona u jednom intervjuu.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslušajte trenera Dženifer Lopez

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker