negovana i lepa

Koje su tajne mladolikog izgleda Jelene Rozge? Pevačica danas puni 47, a uz pomoć par trikova izgleda kao da joj je 27

1

Jelena Rozga otkrila je na koji način uspeva da svoje lice, kosu i figuru održi besprekornim na pragu pedesete.

Jelena Rozga danas puni 47 godina
Jelena Rozga danas puni 47 godinafoto: Damir Dervišagić

Jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima Jelena Rozga danas proslavlja svoj 47. rođendan.

 

Osim svojim besprekornim glasom i zaraznom energijom, lepa Splićanka godinama unazad osvaja srca publike svojim elegantnim i mladalačkim stavom, ali i izgledom. 

 

Mada genetika može biti dobra podloga, Rozga napominje da je za njen uvek svež izgled zaslužna prvenstveno odabrana nega i proverena beauty rutina.

 

Za slavnu pevačicu kao da je vreme stalo – uprkos tome što puni 47 mnogi bi se složili da izgleda kao da joj je tek 27!

 

Da je Jelena po prirodi lepa žena jasno je svima koji od početka prate njenu višedecenijsku karijeru; sada, ona samo održava svoj prirodni izgled uz pomoć par ultimativnih trikova.

 

Kako Rozga godinama uspeva da održi savršenu figuru?

 

Kao osnovu svoje besprekorne fizičke forme pevačica je u jednom intervjuu navela fizičku aktivnost. Još kao mala bavila se baletom, a danas joj je, kako kaže, omiljeni vid treninga ples na sceni.

 

– Godine bavljenja baletom zasigurno su delom zaslužne za moj dobar izgled i držanje. Mnogobrojni koncerti i ples na pozornici najbolja su teretana, što mi pomaže da budem u formi – rekla je ona tada.

 

Pevačica svoju figuru održava besprekornom
Pevačica svoju figuru održava besprekornomfoto: Damir Dervišagić

Ipak, da bi u zdravom telu bio i zdrav duh, neophodno je voditi računa o tome šta unosimo u svoj organizam.

 

– Inače, nastojim da se zdravo hranim, volim laganu, mediteransku hranu, ribu, povrće, što doprinosi da se osećam bolje. Tajna dobre linije uvek je u kombinaciji više faktora, kod mene to su genetska predispozicija, ples i pravilna ishrana – istakla je Rozga.

 

Uporan celulit nešto je što muči većinu žena, a evo kako se Jelena bori protiv ženskog neprijatelja broj 1.

 

– To je borba koju nijedna žena nije dobila, ali fizička aktivnost i pravilna ishrana, kao i kontinuirana upotreba anticelulitnih krema mogu da pomognu da smanjimo vidljivost celulita.

 

Kako Jelena Rozga neguje svoje lice?

 

Rozgin ten je besprekorno čist zahvaljujući redovnosti u rutini
Rozgin ten je besprekorno čist zahvaljujući redovnosti u rutinifoto: Antonio Ahel/ATAImages

– Budući da je moja koža lica izuzetno tanka, zahteva posebnu negu. U nezi sam disciplinovana, nikada ne odlazim na spavanje a da nisam skinula šminku – napomenula je ona jednom prilikom.

 

U intervjuu koji je svojevremeno dala za "Lepotu i zdravlje", Rozga je otkrila svoju jednostavnu rutinu u nekoliko koraka koju nikada ne preskače.

 

– Ujutru očistim lice nekom od svojih omiljenih umivalica, potom nanesem serum ili hidratantnu kremu, zatim onu za područje oko očiju – jer tu je koža najtanja, pa samim tim zahteva i intenzivniju negu. Na kraju, obavezan je SPF, pa tek potom sledi šminkanje. Uveče detaljno očistim lice mlekom za uklanjanje mejkapa. Nakon toga, nekad samo nanesem hidratantnu kremu – kako bih pustila kožu da diše, dok je povremeno počastim serumom na bazi hijaluronske kiseline.

 

Na koji način pevačica održava svoju kosu zdravom i sjajnom?

 

Jelena je najpoznatija plavuša na našim prostorima
Jelena je najpoznatija plavuša na našim prostorimafoto: Antonio Ahel/ATAImages

– Isto je kao i s kožom lica – ukoliko se bavite sobom, rezultat neće izostati. Već godinama posećujem isti salon, u kom sa puno pažnje brinu o zdravlju moje kose. U svakom trenutku znaju koja boja mi najbolje pristaje, kako da ne naštete mojoj kosi, kao i koji su joj tretmani zaista neophodni – istakla je Rozga.

 

Da li je Jelena Rozga pobornik estetske hirurgije?

 

– Trenutno sam zadovoljna izgledom, ali u budućnosti se nikada ne zna. Ljudi često za plastičnom hirurgijom posežu zbog nezadovoljstva, a pri tom zaborave da je lepa žena najlepša kada je srećna i ispunjena bez obzira na fizičke mane –istakla je ona jednom prilikom.

 

Umesto podvrgavanja estetskim zahvatima, Rozgi koja svoje telo smatra svojim hramom mnogo je bitnija pravilna nega proverenim proizvodima koji će joj omogućiti svež i prirodan izgled.

 

– Nisam pobornik ničeg ekstremnog, pa ni kada je reč o ulepšavanju. Koristim isključivo proizvode proverenog porekla i visokih standarda. Šta koži i telu dajete u mladosti tako će vam se vratiti u starosti, ja svoje telo doživljavam kao hram, stoga izuzetno pazim na njegovo zdravlje i prirodni izgled – zaključila je ona.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Jelena Rozga

 

makonda-tracker