deluje, a bezbednije je

BOTOKS su zamenile ISTIM TRIKOM! Poznate dame odustaju od ubrizgavanja otrova, a alternativa je zdravija i vrlo efikasna

0

Iza mladolikog izgleda najpoznatijih žena sveta više se ne kriju injekcije već proizvod koji je dostupan svima, zdraviji i moćan

Dženifer Lopez ove godine slavi 54. rođendan, a do mladalačkog izgleda došla je isključivo pravilnom negom i zdravim životom
Dženifer Lopez ove godine slavi 54. rođendan, a do mladalačkog izgleda došla je isključivo pravilnom negom i zdravim životomfoto: jlo, Instagram

Botoks je decenijama vladao Holivudom i ne samo što su mu se okretale dame u četrdesetim i pedesetim kako bi sačuvale mladolik nego su sve mlađe žene počele da koriste "magične injekcije".


Botulinski toksin puno je ime ove supstance i to nam govori otprilike sve što treba da znamo – u pitanju je toksin, odnosno otrov.


Prvi ga je u svet kozmetike uveo dr Ričard Klark, plastični hirurg iz Kalifornije, sada već davne 1989. godine. Nakon što se pokazalo da botoks uspešno "briše" bore s lica i čini da lice izgleda mlađe, vrlo brzo se proširio svetom i nastala je prava pomama za njim.


Ipak, rezultati nisu trajni, pa je potrebno da se tretmani ponavljaju dvaput godišnje, a u nekim slučajevima je utvrđeno da može da dovede do alergijskih reakcija, migrena i paralize facijalnih mišića.

 

Botoks je kraći naziv botulinskog toksina
Botoks je kraći naziv botulinskog toksinafoto: hedgehog94, Shutterstock

Zbog toga nije čudo što se sve više poznatih žena okreće zdravijim i bezbednijim alternativama i pravilnoj nezi kože pre nego ubrizgavanju botoksa, a njihova najnovija tajna lepote su – serumi.

 

Među slavnim damama za koje se zna da zategnutu, čistu i blistavu kožu duguju serumima su Dženifer Lopez, Kejt Midlton, Megan Markl i mnoge druge, a mnoge poznate žene pokazale su čak i koje konkretno proizvode koriste.

 

Serumi za lice predstavljaju koncentrisan skup aktivnih sastojaka koji pomažu koži da zadrži vlažnost. Dermatolozi često ističu da se oni ne koriste umesto hidratantnih krema već u kombinaciji s njima, budući da sadrže više aktivnih sastojaka nego najbolja krema i imaju laganiju teksturu: radi se o tome da su molekuli aktivnih supstanci manji od onih u kremi da bi bili prodorniji, što znači da su serumi efikasniji od dnevne i noćne kreme.

 

Serumi za lice pokazali su se vrlo efikasnim u nezi kože
Serumi za lice pokazali su se vrlo efikasnim u nezi kožefoto: SabOlga/Shutterstock

Zašto treba koristiti serum za lice?


Kako objašnjava medicinska platforma Healthline, zbog svoje laganije formulacije, serum za lice se apsorbuje vrlo brzo (brže nego krema!). Zato je u složenijoj rutini nege obično serum prvi proizvod koji se nanosi na kožu.


Prema rečima certifikovane dermatološkinje dr Melani Palm iz kompanije Art of Skin, serum umiruje osetljivu kožu, zbog čega ona smatra da su odličan izbor za osobe sa aknama ili masnom kožom koja im je sklona.


Healthline dodaje i da serumi zaglađuju bore i tanke linije na koži, budući da neki sadrže sastojke poput retinola, a uz to štite kožu od slobodnih radikala i buduih oštećenja. To duguju sastojcima kao što su vitamini C i E, ferulna kiselina, zeleni čaj, astaksatin itd.


Uz to, pružaju vidljive rezultate u poređenju s drugim tipovima proizvoda za kožu, a vrlo su lagani, pa vam ne smetaju i možete preko njih da namažete kremu i našminkate se bez osećaja masnoće ili težine na licu.

 

 

makonda-tracker