zdravo i efikasno

Ima 50 godina, NIKAD SE NE ŠMINKA i izgleda savršeno: Glavni trik kraljice Leticije za negu kože SVAKO može da priušti

2

Španska kraljica mnogo se promenila od dana kada je radila kao novinarka, a stručnjaci ističu da hirurgija nema veze s tim. Kako je Leticija od Španije preoblikovala lice i sačuvala mladolikost?

Kraljica Leticija od Španije na proslavi 175. godišnjice osnivanja privatnog kluba Círculo del Liceo u Barseloni, u novembru 2022.
Kraljica Leticija od Španije na proslavi 175. godišnjice osnivanja privatnog kluba Círculo del Liceo u Barseloni, u novembru 2022.foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Španska kraljica Leticija uvek izgleda besprekorno uprkos tome što je vrlo retko, ako uopšte, našminkana.


Kako se ona neguje, u čemu je njena tajna?


Registrovana medicinska sestra Don Atevel, koja je specijalizovana za kozmetiku i estetiku, ističe da španska kraljica prati jednostavan ritual za negu lepote. Trik je u tome što mu je dosledna, a rezultat je sjajna koža.


Tokom godina, njeno lice je prirodno s godinama bivalo uže, što je naglasilo vilicu i dalo joj oštriji izgled – ističe Atevelova. – Lično, ne mislim da je radila bilo šta hirurški ili da je nešto dodavala. Možda je išla na tretmane za zatezanje kože.

 

1 / 7 Foto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia


Ipak, to koliko je očigledno negovana koža kraljice Leticije pokazuje da ona obraća pažnju na najvažniju opasnost kada je reč o preranom starenju.


Blistav ten kraljice Leticije dokaz je da ona shvata štetan uticaj UV zračenja i preduzima korake da zaštiti kožu od sunca – smatra ova sestra.

 

Svakodnevna upotrebna SPF-a je vrlo jednostavan i pristupačan način da izbegnete oštećenja kože i poboljšate njen izgled. Kako ističu stručnjaci američke bolnice Parrish Healthcare, krema za sunčanje smanjuje znakove starenja, ograničava pojavu pegica, suzbija oštećenja krvnih sudova i smanjuje rizik za nastanak raka kože.

 

1 / 4 Foto: R.SMITH / Sipa Press / Profimedia


Osnivačica kompanije Esperer skin care Dina el Adlani dodaje i da se oštriji izgled lica kakvo kraljica Leticija ima danas, ali ga u prošlosti nije imala, može postići i masažama lica, još jednim pristupačnim načinom da se lice preoblikuje, a koža podmladi i bude zdravija.

 

Kraljica Leticija od Španije pre udaje za kralja Felipea, tokom svoje novinarske karijere
Kraljica Leticija od Španije pre udaje za kralja Felipea, tokom svoje novinarske karijerefoto: CNN en Español, Youtube Printscreen

Ona ističe da je očigledno da je Leticija od Španije "vrlo dosledna svojoj rutini nege kože, da koristi hidratore bogate antioksidantima i hranljivim materijama".


Ona redovno ide na tretmane za opuštanje leta i uma, kao toniranje oblikovanje lica korišćenjem ulja za lice i tehnikama masaže lica".


Prema medicinskoj platformi healthline, masaže lica, koje uključuju stimulisanje tačaka pritiska na licu, vratu i ramenima, pomažu u poboljšanju stanja kože dok opuštaju mišiće lica. To za rezultat ima podmlađujući efekat, a pomaže da se osećamo i izgledamo bolje. Preporučuje se da se lice masira u okviru noćne rutine nege lica, uz upotrebu losiona ili ulja.

 

Kraljica Leticija od Španije u Madridu u septembru 2022. godine
Kraljica Leticija od Španije u Madridu u septembru 2022. godinefoto: EPA-EFE/MANU

Ishrana kraljice Leticije


To, međutim, nije sve. Još jedan prirodan način da sačuva mladoliku i zdravu kožu koji primenjuje Leticija od Španije jeste njen način ishrane – konkretno dijeta Perikone, koja je za nju način života.


U pitanju je režim ishrane koji je nazvan po poznatom nutricionisti dr Nikolasu Perikoneu, čije preporuke prate Kejt Mos i Gvinet Paltrou.
 

 

makonda-tracker