nisu skupi preparati

Zahvaljujući ovoj rutini Džesika Alba ne stari: Kad ustane prvo uradi nešto što svaka žena može, vrlo je jednostavno

1

Čuvena glumica godinama unazad izgleda isto, a tajnu je otkrila u jednom od intervjua koje je dala za čuveni časopis "Vog"

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mnoge žene širom sveta žive u ubeđenju da velike zvezde muzičke i glumačke scene imaju savršeno lice samo zahvaljujući tome što se neguju skupim preparatima.

 

Druge pak misle da se lep ten može postići samo botoksom, filerima i drugim estetskim korekcijama. Neke su donekle u pravu, a tajnu lepog izgleda kože lica za izdanje modnog časopisa "Vog" opisala je poznata glumica Džesika Alba.

 

 

Ona nosi titulu jedne od najlepših glumica, a mnogi su saglasni da je vrlo teško odrediti tačne godine samo na osnovu  njenog izgleda.

 

Ipak, Džesika je, kako kaže, pristalica jednostavnih metoda, ne voli da ide u kozmetičke salone, a o estetskim hirurzima nije želela uopšte da govori. 

 

Ona je odlučila da ženama širom sveta otkrije kako izgleda njena jutarnja rutina.

 

Džesika Alba
foto: Fernando Ramales / BACKGRID / Profimedia

 

- Svakog jutra kad se probudim, prvo odem u kupatilo da se umijem, a onda na lice nanosim antioksidativnu masku, koju koristim svaki dan - kaže ona. 

 

Nakon što to obavi, odlazi na trening, koji gotovo nikada ne propušta.

 

Stavim masku na lice posle treninga, i odem da popijem kafu i družim se sa decom. Nakon maske, na red dolazi i kvalitetna hidrantna krema, a posle toga lagano išamaram lice što je savet koji sam dobila od prijateljice Korejke. Tu nije kraj mackanju, jer posle ovih koraka, stavljam kremu na bazi vode u obilnoj količini i to uz pomoć spravice koja podstiče cirkulaciju. Zatim na red dolazi i piling usana, posle čega ih namažem hranljivim balzamom. Završni korak je stavljanje gel-maske na područje ispod očiju – ispričala je prelepa Džesika.

 

 

Ona je takođe dodala da izbegava jaku šmiku i trudi se da to bude samo mala korekcija njenog izgleda.

 

- Kako bi mi obrve bile razbarušene i kako bi izgledale prirodno, pre popunjavanja ih začešljam na gore. Nakon toga, braon olovkom samo malo istaknem oči, a onda stavim maskaru i to je to - završila je ona.

 

Takođe, otkrila je i da za usne najćešće koristi kombinaciju svetlijeg i tamnijeg ruža, koji ne razmazuje levo desno kao što to većina žena radi, već ga laganim pokretima pristima utapka u usne.

 

To je sve. Ne izgleda mnogo komplikovano... Možda možete i vi da probate. 

 

 

 

makonda-tracker