moderan

Da li znate šta je čist, a šta ruski manikir? Žene ga obožavaju, a kad čujete razlog odmah ćete poželeti da ga probate

0

Ovaj trend u uređenju noktiju je veoma rasprostranjen, a obožavaju ga i mnoge poznate ličnosti 

foto: Shutterstock / Sofia Zhuravetc
foto: Shutterstock / Sofia Zhuravetc

I kao što mu samo ime kaže "čist" manikir je upravo to. Nokti koju su uredni i čisti, lepo obilikovani i tako održavani da im zapravo nije potrebno ništa. 

 

Čist manikir podrazumeva nokte na kojima nema laka niti gela, ali se može tolerisati nešto od toga ako je gotovo neprimetno.

 

U obzir dolaze samo pastelene boje slične boji ljudske kože ili providan lak, koji noktu daje samo dodatni sjaj. 

 

 

Osim ovog, takozvanog "čistog" manikira, tu je još jedan trend, poznat pod nazivom "ruski" manikir.On se više odnosi na tehniku nege noktiju nego na samu boju ili lak. Detaljnije, to je nega zanoktica, koja se radi tako pažljivo i hirurški precizno, da nokti izgledaju čisto, gotovo bez zanoktica, suve kože i ljuštenja.

 

S ovim trendom treba biti posebno obazriv, jer potpunim uklanjanjem zanoktica možemo izazvati razne bolesti nokta, naročito ako manikirka nije specijalno obučena za to. 

 

nokti, Nokti, prirodni nokti
foto: Shutterstock

 

Popularne dame kao što su Hejli Biber, Bela Hadid i mnoge druge često nose "čist manikir". Razlog leži u tome što se on vrlo lako održava, nije upadljiv i jednostavno se kombinuje sa svakom odevnom kombinacijom.

 

Postoji još jedan razlog zašto ga nose svi od kraljlica do pevačica, a to je zato što izgleda šik i veoma skupo. I sada je sve jasno. 

 

Probajte ga i vi, nema žene koja njime nije bila oduševljena. 

 

 

makonda-tracker