ruž VAM NEĆE BITI POTREBAN

Da li su vam usne potamnele? Uz pomoć jednog trika ponovo ćete im vratiti lepu ROZE boju

0

Uz pomoć prirodnih sastojaka vratite mekoću i sjaj svojim usnama 

foto: Shutterstock / Shtennikova Evgenia
foto: Shutterstock / Shtennikova Evgenia

Ukoliko ste pušač ne treba da vas čudi ako su vaše usne promenile boju i dobile nešto tamniju nijansu. To nastaje usled dejstva nikotina, koji smanjuje apsorbciju gvožđa, a kao posledica nastaje malo tamnija boja usana.

 

Ipak, to ne treba da vas plaši niti nervira, jer za ovu pojavu postoji lako i jednostavno rešenje. 

 

U prirodi se može naći mnogo korisnih i zdravih namirnica, a ove tri će vam pomoći da ponovo imate prirodno lepe usne na koje nećete nanositi ruž, labelo ili sjaj.

 

 

Limunov sok

 

Poznato je da limun ima moć da izbeli mnoge predmete u domaćinstvu, a nije tajna ni da vam može pomoći da svojim usnama vratite lepu ružičastu boju.


Sve što treba da uradite je da krišku limuna utrljate na usta svaki dan i masirajte ih oko četiri-pet minuta. Potom ih isperite hladnom vodom i nanesite kremu sa pantenolom na njih.

 

Bademovo mleko ili ulje

 

Bademovo mleko ili ulje je dobro poznato u kozmetici upravo zbog velikog broja pozitivnih dejstava na našu kožu. Uzmite kvalitetno bademovo mleko ili ulje i namažite ga nekoliko puta dnevno na usne.

 

One će tako dobiti dovoljnu količinu vode, biće hidrirane, a to će usloviti bolju prokrvljenost kroz usne. Samim tim, one će ponovo dobiti lepu roze boju.

 

Mat karmin, Karmin, usne, Pune usne
foto: Shutterstock

 

Jogurt

 

Jogurt je naš najbolji saveznik kada je zdravlje u pitanju. Mnogi ga koriste svakodnevno u ishrani, a može se koristiti i za mazanje na kožu, pa ni usne nisu izuzetak. 


Izmasirajte usne jogurtom, a zatim ga ostavite da odstoji na usnama neko vreme. Nakon toga ih isperite hladnom vodom.


Primenjujte ovo redovno i primetićete razliku već za nekoliko dana.

 

 

 

makonda-tracker