lepota i nega

Potpuni TRETMAN ZA LICE u KUĆNIM USLOVIMA: 8 koraka za savršenu kožu i MLADOLIK izgled

0

Lepa i negovana koža lica je bitan faktor u samopouzdanju, a najviše nas opterećuju različiti tretmani za koje nikad nemamo vremena.

foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock
foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock

Koža lica zahteva negu, pa makar ona bila i minimalna, ali šta kada ne možete da stignete na tretmane ili samo ne možete da priuštite sebi taj luksuz?


Postoje različite metode kako da kod kuće negujete svoje lice i da ono izgleda sveže, nahranjeno i odmorno.

 

1. Čišćenje lica


Prvi i osnovni korak u svakoj nezi. Šminku obavezno skinite, zatim uzmite neko sredstvo za umivanje i toplom vodom operite lice kako biste uklonili sve nečistoće iz pora.


2. Nanesite piling


Piling će vam pomoći tako što će oljuštiti sa lica sve mrtve ćelije, a i bićete sigurni da će koža mnogo lakše apsorbovati sledeća sredstva koja budete naneli.


3. Naparite lice


Ovaj proces širi pore i prokrvljuje kožu lica čime ćete postići sjaj i hidrataciju.


4. Očistite kožu od mitisera


Pažljivo ovo uradite, vodite računa da prvo operete ruke i nemojte direktno prstima cediti već stavite toalet papir na lice kako biste što manje oštetili kožu.

 

Nega, Nega lica, Nega kože, Spa, Opuštanje, Koža, Koža lica, Bade mantil, Sauna
foto: dotshock/Shutterstock

5. Maska


Možda najomiljeniji deo rutine. Odaberite masku shodno vašem tipu kože i držite 15 do 20 minuta, nakon toga se umijte, ukoliko maska zahteva umivanje.


6. Serumi


Serumi sadrže antioksidante, vitamine A, C i E i peptide i značajni su u nezi.


7. Hidratacija


Pronađite svoj idealan proizvod za hidrataciju i nanesite ga na lice. Ovo je bitno jer koža nakon svih tretmana postaje suva i potrebno joj je hidriranje.


8. Masaža


Masaža je uvek pravi izbor. Nežno prstima msasirajte svoje lice, a time ćete poboljšati cirkulaciju i smanjiti iritaciju kože.
 

 

makonda-tracker