tiktokeri su ludi za njim

SMANJUJE APETIT, ČISTI AKNE — A TO JE SAMO DEO MAGIJE! Zeleno piće u koje se kunu Kortni Kardašijan i Gvinet Paltrou

0

Na društvenoj mreži Tik Tok sve češće se može videti napitak koji mnogi nazivaju čarobnim zbog njegovih brojnih prednosti po zdravlje i izgled, a popularizovale su ga poznate lepotice

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko je i vama "zapao za oko" neobični napitak intenzivne zelene boje, vreme je da znate o čemu se radi — u pitanju je tečni hlorofil, koji je već mesecima jedan od glavnih trendova kada je reč o brizi o lepoti i zdravlju.


Ukoliko "kliknete" hešteg #chlorophyll na Tik Toku u ovom trenutku dobićete više od 332 miliona rezultata, a generacija Z potpuno je poludela za ovim napitkom. Ipak, nisu mladi ti koji su otkrili da dodatak hlorofila vodi može da učini čuda za lepotu — Gvinet Paltrou godinama tvrdi da koristi ovaj sastojak kao prirodni dezodorans, dok je Kortni Kardašijan hvalila tečni hlorofil zbog njegovih brojnih prednosti.

 


Element koji igra ključnu ulogu uprocesu fotosinteze, odnosno pretvaranju energije iz sunčeve svetlosti u hemijsku energiju, može se pronaći u apotekama, a sve češće se on dodaje običnoj vodi ili zdravim zelenim smutijima. Veruje se da je on odličan saveznik u eliminisanju toksina iz organizma, kao i da smanjuje apetit, čini kožu blistavom, poboljšava imuni sistem, čisti creva, pruža energiju i smanjuje akne.


Tečni hlorofil je biljni derivat koji je odličan izvor vitamina A, C, E i K i bogat je antioksidansima i mineralima — ističe ugledna londonska lekarka dr Prema Vig.


Ona ističe da se preporučuje da se dnevno uzima između 100 i 300 miligrama hlorofila, ali napominje da bu trudnice i ljudi koji koriste neku terapiju trebalo najpre da se konsultuju s lekarom. Dr Vig savetuje da počnete s manjom dozom i postepeno je povećavate ukoliko smatrate da je potrebno.

 

Jedna korisnica Tik Toka pokazala je efekat tečnog hlorofila na kožu nakon samo nedelju dana konzumacije. Kako Meri tvrdi, njena rozacea se toliko smanjila i koža joj je toliko glatkija i manje upaljena da je šokirana.

 

 

makonda-tracker