recept

MICELARNA VODA IDE U ISTORIJU? Ovaj proizvod za čišćenje lica podmlađuje i čini kožu mekšom, a možete ga napraviti sami

1

Beauty industrijom u poslednje vreme dominira proizvod koji je poznat po svojim hranljivim svojstvima

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Brojna istraživanja pokazala su broj žena koje pažljivije brinu o svojoj koži — naročito koži lica — drastično raste proteklih godina, a od početka pandemije virusa korona i više nego ranije!


Među proizvodima koji su u poslednje vreme doživeli veliki bum su puteri za čišćenje lica, a najpopularniji su tzv. ši maslaci (shea butter). Reč je o mastima koje se dobijaju iz plodova afričkog drveća ši, beličastoj i kremastoj masi koja ima bogat sastav i deluje vrlo hranljivo na površinu, ali i dubinske slojeve kože.

 


Ši puter prepun je masnih kiselina i vitamina, što ga čini idealnim sastojkom brojnih proizvoda za negu kože i oržavanje njene mekoće, a sve češće se on koristi zasebno i rezultati su neverovatni.


Pored toga što ima snažno antizapaljensko i regenerativno dejstvo, ovaj puter deluje kao emolijens, odnosno čini kožu vlažnom i pruža spoljašnjim slojvima kože fleksibilnost i mekoću. Često se nalazi u sastavi anti-age preparata, ali još uvek nije poznato deluje li ši puter tako što sprečava smanjenje kolagena ili podstiče stvaranje novog — ipak, pokazao se kao vrlo dobar saveznik u održavanju mladolikog izgleda.


Ako ne želite kupovni proizvod, već biste radije da ga napravite sami i budete 100% sigurni u to da nanosite prirodno sredstvo, predlažemo da to učinite po sledećem receptu.

 

lice
foto: Profimedia

Domaći shea puter za lice


Sastojci:

 

  • 1 kašika sirovog meda
  • 3-4 kapi ulja grožđanih koštica
  • 1 kašika sirovog ši putera


Priprema

 

Sve dobro promešajte — i to je sve!


Nanošenje


Možete ga samo namazati i odmah se umiti, odnosno upotrebiti ovaj preparat kao sredstvo za čišćenje lice, a možete pre umivanja da ga držite na koži 10-15 minuta kao hranljivu masku.

 

 

makonda-tracker