inspiracija za leto

Duge ili kratke, sve se pridržavaju istog pravila: Najtrendi BELE HALJINE ovog leta imaju nešto zajedničko

0

Nema letnje sezone bez belih haljina, a dizajneri su za aktuelno proleće i letnju sezonu razmišljali slično

Tamara Kalinić u beloj haljini s prorezima na reviji modne kuće Valentino
Tamara Kalinić u beloj haljini s prorezima na reviji modne kuće Valentinofoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bela haljina jedan je od onih letnjih go to komada koji su uvek dobar izbor!


"Mala bela haljina" ili dugačak i lepršav model, nije važno, s kratkim rukavima, s bretelama ili bez bilo čega što bi pokrilo ramena – takođe.

 

Važno je da je bela, romantična, udobna, od materijala koji omogućava koži da diše, poput pamuka ili lana, i izgleda vrlo efektno, iako je svedena i nenapadna bez zbog svoje neutralne boje.

Svetli tonovi nisu ništa novo kada je reč o bojama koje se nose tokom leta, a bela jednostavno ne sme da izostane iz vašeg letnjeg stila.

 

Bela haljina u okviru Michael Kors ready to wear SS24 kolekcije
Bela haljina u okviru Michael Kors ready to wear SS24 kolekcijefoto: x / Avalon / Profimedia

Kakve bele haljine se nose ove godine?


Opcije su različite, a ove godine smo u kolekcijama vodećih brendova primetili nešto zajedničko većini belih modela haljina. Dizajneri su očigledno želeli da dodaju novu dimenziju provokacije letnjim belim haljinama, pa su najefektniji modeli ukrašeni prorezima, rupicama, čipkom koja otkriva mnogo kože ili makar s poluprovidnim tkaninama koje slave žensko telo!


U velikom broju slučajeva su – iako ne obavezno – u pitanju lepršavi modeli, a sve su u funkciji isticanja sve moći pokreta i suptilnog naglašavanja kontura ženske figure.

 


Čipkaste bele haljine zauzimaju važno mesto u kolekciji italijanske modne kuće Valentino za proleće i leto 2024, a videli smo ih i u novoj liniji Stele Mekartni, Gabrijele Herst, Majkla Korsa, Đambatiste Valija... Zavirite u galeriju i potražite inspiraciju i, verujte nam, bićete oduševljeni svojim izgledom ovog leta.

 

1 / 6 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Biljana Tipsarević o početku karijere

 

makonda-tracker