za savršenstvo u ogledalu

Umesto bacanja novca – primenite ove trikove: 5 modnih saveta Roberta Kavalija koji će značiti i ženama i muškarcima

0

Legendarni kreator veruje da se danas "mnogo ljudi oblači čudno", što on smatra nepotrebnim. Šta je to što Kavali veruje da je potrebno da radimo kada je u pitanju moda?

S mešavinom klasičnog kroja i efektnih dezena nema greške
S mešavinom klasičnog kroja i efektnih dezena nema greškefoto: Mauro Del Signore/Shutterstock

Leopard print, mreža, mini, šljokice... Roberto Kavali već decenijama oblači svet onako kako mnoge njegove uvažene kolege ne bi ni pomislile, ali uvek uspeva da ostane u granicama dobrog ukusa.


Iako je uvek spreman za eksperiment i nešto što će ostaviti utisak, veran je i klasici, a sve to zajedno daje savršenu mešavinu po Kavalijevom ukusu.


I sam je poznat po prepoznatljivom stilu za svaki dan, a jednom prilikom je za GQ istakao da pet stvari smatra veoma važnima za dobar stil, kako muškaraca, tako i žena.

5 modnih saveta Roberta Kavalija 

 

1. Manje je više


Iako je u kolekcijama uvek odvažnog Roberta Kavalija uvek bilo pomalo eksperimentisanja i neobičnih detalja, on veruje da je važno znati razliku između smelosti u modi i jednostavno, pa, čudnog.

 

Nikada ne preterujte s detaljima, dezenima, šljokicama...
Nikada ne preterujte s detaljima, dezenima, šljokicama...foto: Mauro Del Signore/Shutterstock

Ovih dana imate ljude koji se oblače tako čudno! Ne sviđa mi se to, nepotrebno je. Čudno nikad nije kul. Ako imate divnu ličnost, nije vam potrebno sve to da biste ostavili utisak – kaže kreator.


2. Nosite kaubojske čizme


Kavali ističe da je moguće da nosimo kaubojske čizme, a da ne izgledamo kao da smo se maskirali u kauboja Vudija iz "Priče o igračkama".

 

Aleksa Čang u kratkim 'kaubojkama'
Aleksa Čang u kratkim "kaubojkama"foto: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia

Volim kaubojske čizme. One mogu da izgledaju veoma raznovrsno, u zavisnosti od načina na koji ih nosite. Na primer, nosite farmerke preko njih i dobićete sasvim drugačiji izgled – zaključuje Roberto Kavali.

3. Ne zaboravite nakit


Aksesoari vam omogućavaju da izgledu date lični pečat. Dok radim na kolekciji, važno je da kroz nju prođu moja ljubav i strast da bih joj dao svoj potpis. Isto možete postići tako što ćete nositi neke personalizovane detalje – savetuje.

 

Španska kraljica uglavnom nosi decentne minđuše, a kada bira viseće - bira da oduševi
Španska kraljica uglavnom nosi decentne minđuše, a kada bira viseće - bira da oduševifoto: uropa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

4. Nabavite sako


Kvalitetno krojen blejzer nešto je bez čega su i ženski i muški garderober nezamislivi, a Kavali veruje da je najbolje držati se klasike.


Uvek nosim crni blejzer, on se neprimetno utapa u različita izdanja – objašnjava on.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


5. Udobnost iznad mode


Iako ih najcenjeniji modni dizajneri ponekad izbegavaju, Roberto Kavali veruje da svako treba da ima farmerke. Pocepane, ravnog kroja, skinny... kakve god vam se dopadaju.

 

Amal Kluni povremeno nosi farmerke, a uvek bira boot cut kroj
Amal Kluni povremeno nosi farmerke, a uvek bira boot cut krojfoto: W Blanco / Backgrid USA / Profimedia

Dobar par farmerki je ključan. Važno je da se osećate udobno da biste bili samouvereni i izgledali stilizovano – ističe kreator.

 

BONUS VIDEO

Second hand haljina od 10 dolara

 

makonda-tracker