korisni saveti

Ne mora da bude skupo: Đorđo Armani kaže da ovih 5 stvari svaka žena treba da ima u ormanu

0

Da biste postigli elegantan, klasičan i vanvremenski stil, nije neophodno da potrošite previše novca, već da birate pažljivo

Za stil koji ostavlja utisak ne treba vam mnogo novca
Za stil koji ostavlja utisak ne treba vam mnogo novcafoto: Creative Lab/Shutterstock

Legendarni modni dizajner Đorđo Armani ne krije da je protiv "brze mode" i da smatra da je bolje kupovati manje, a kvalitetnije.

 

Njegove kreacije su mahom vanvremenske i klasičnog dizajna, a one već decenijama odolevaju trendovima i novim modnim tendencijama.


Luksuz ne može i ne sme da bude "brz". Nema smisla da jedan od mojih sakoa ili odela živi u radnji tri nedelje i onda zastari, pa ga zameni nova roba, koja se ne razlikuje previše – istakao je jednom prilikom Armani u otvorenom pismu koje je uputio portalu Women's Wear Daily.

Šta Đorđo Armani misli da svaka žena treba da ima?


Čuveni Italijan je pre nekoliko godina za Vogue dao intervju u kom je podelio mnoge dragocene modne savete, a tom prilikom je istakao i koji bi to odevni predmeti morali da se nađu u garderoberu svake žene.

 

Kada birate završni sloj odeće, uvek se odlučite za klasiku
Kada birate završni sloj odeće, uvek se odlučite za klasikufoto: Anna Zhuk/Shutterstock
  • Najobičnija elegantna jakna


– Jednostavna, elegantna jakna jer je najsvestranija od svih odevnih predmeta i može, uz male stilske trikove i kombinovanje različitim aksesoarima, da se nosi u raznim prilikama tokom dana – ističe Armani.

 

  • Nakit koji će postati vaš zaštitni znak


Elegantan komad nakita koji postaje prepoznatljiv za onoga ko ga nosi, koji bi podvukao lični stil – objasnio je kreator.

 

  • Obična bela košulja


Bela košulja – apsolutno neophodna osnova, koja će odgovarati pametno skrojenim odevnim kombinacijama i ležernim aufitima, čak i farmerkama – savetuje Armani.

 

Najobičnija bela košulja može biti savršen komad za razne prilike
Najobičnija bela košulja može biti savršen komad za razne prilikefoto: Look Studio/Shutterstock
  • Cipele za sve prilike


Iako su klasične salonke nešto što vam prvo padne na pamet kada pomislite na brendove Armanijevog kalibra, ono što ovaj dizajner smatra neophodnim jesu obične cipele za svaki dan. Odabrali mokasine ili oksfordice, nećete pogrešiti.


Par ravnih cipela koje su udobne i praktične – naglašava.

 

  • Kvalitetna torba u klasičnom stilu


Odlična torba, poput moje tašne La Prima, revidirane verzije jednog od mojih klasika – savetuje Armani.

 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker