perfekcija

NAJBOLJA ženska investicija ove jeseni: Ovu jaknu iz ormara šik Francuskinja možete da nosite u BEZBROJ kombinacija

0

Jedan od glavnih i superefektnih modnih trendova za jesen svakako jeste jakna ili sako od tvida.

jakna od tvida je bezvremenski modni komad
jakna od tvida je bezvremenski modni komad foto: Sabelnikova Olga/Shutterstock

Zaštitni znak francuske modne kuće Šanel i komad koji svaka šik Francuskinja ima u svom ormaru definitivno je jakna ili sako od tvida. "Žene od stila" znaju koji komadi su modna inspiracija širom sveta i prva su asocijacija na dobar ukus.

 

Francuskinje su poznate po svojim stajlinzima koji su ujedno i jednostavni i elegantni, a pored košulja, mantila i dobro krojenih odela, u posebnom fokusu ove jeseni jeste i jakna od tvida, bezvremenski komad koji ne izlazi iz mode, kako je rekao svojevremeno za života i sam Karl Lagerfeld.

 

 

Ovaj komad je pre nekoliko decenija predstavljen javnosti, a danas ima mnogo svojih razlličitih verzija, u različitim bojama, ali i dizajnima, materijalima... Ipak, njena prednost u svakoj od svojih verzija jeste što se lepo i lako nosi u svim prilikama.

 

 

Kako se nosi jakna od tvida?

 

 

Jakne od tvida izgledaju sofisticiranije od običnih blejzera, a apsolutno mogu da se nose jednako raznovrsno.

 

  • Uz farmerice

 

Načinićete svoj stajling sa jaknom od tvida urbanijim kada je ukombinujete sa uskim farmericama, ali jedna caka je bitna: ne smeju da budu "pocepane". Tako ćete izgledati elegantnije.

 

  • Uz šortseve

 

Leto je prošlo, ali kada su topli dani, jakna od tvida apsolutno može da se kombinuje sa šortsevima, bilo onim šarenim, od teksasa, ili čipke!

 

  • Uz suknju od tvida

 

Kompletići koje čine sako i suknja od tvida su neverovatno ženstveni, asociraju na kraljevski stil, a uglavnom se nose u formalnim prilikama i za takve su sa-vr-šen izbor.

 

 

  • Uz visoke potpetice

 

Za formalne prilike nema bolje kombinacije. Ispod jakne ili sakoa ponesite običnu jednobojnu košulju.

 

  • Uz haljinu

 

Ako želite da budete elegantni na poslu, uklopite jaknu ili sako od tvida sa bejzik haljinom. Ista kombinacija odlično će vam leći i za izlazak, večeru...

 

 

  • Uz komade od kože

 

Tvid i koža idu jedno uz drugo, pa se ne plašite da isprobate različite kombinacije materijala, printova...

 

  • Uz košulje ili satenske bluze

 

Jakna od tvida definitivno može da se nosi i u ležernijim prilikama, a kada je uklopite uz običnu košulju ili satensku bluzu, to će biti statement kombinacija.

 

 

Bonus video

Mango sako od tvida

 

makonda-tracker