šik!

Modne tajne elegantnih Francuskinja: 8 komada bez kojih kraljice stila ne mogu

0

Obucite se kao Francuskinje: svaka dama od stila treba da ima ove bezvremenske odevne komade u svom garderoberu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Francusknje jednostavno znaju modno znanje: njihova kosa je uvek savršena, sa minimumom šminke izgledaju savršeno sveže i blistavo, a nota elegancije je uvek prisutna, čak i kod najdiskretnijih kombinacija. Suptilnošću i gracioznošću uspevaju da svaki stajling oplemene kao da je biran satima.

 

Zapravo: važno je u garderoberu imati baš nekoliko odevnih komada koje ćete lako kombinovati i uvek izgledati trendi i stilizovano bez muke. Tajna je u bezvremenskim komadima, a Francuskinje to znaju!

 

Kod njih važi parola manje je više, i dobro znaju u šta investiraju. One ne trče bespogovorno za svakim trendom, jer već imaju komade koji su modni hit svake sezone!

 

1. Koktel-haljina

 

Večernje izdanje ne može proći bez koktel-haljine. Francuskinje uglavnom biraju strukirane haljine, a uvek je fenomenalna opcija obući neku neutralnu nijansu koju ćete ukombinovati sa elegantnim cipelama na štiklu.

 

Midi-haljine su savršen izbor, a svaka šik Francuskinja ima bar jednu haljinu sa cvetnim motivima. Te haljina idu odlično i sa patikama, i sa gležnjačama, ali i sa štiklama.

 

2. Rolka

 

Rolka u netrualnim bojama prati sva pravila jesenjeg odevanja. Modni minimalizam je uvek na ceni, a svaka Francuskinja ima crnu rolku, mada obavezno nabavite i belu i bež. Možete je nositi ispod kaputa, mantila i blejzera, a kad smo kod njih...

 

3. Blejzer

 

Crni ili teget blejzer neophodni su adut u ormaru Francuskinje. Ako imate komad u nekoj od ove dve klasične boje, lako ćete ih kombinovati sa pantalonama, suknjama, haljinama...

 

 

4. Kožna jakna/suknja

 

Kožna suknja A-kroja je ženstvena, seksi, a opet odaje notu elegancije i nosi se sa blejzerima, rolkama, bluzama... S druge strane, kožna jakna je urbana, uvek moderna, a kao što znamo - nosi se uz sve.

 

5. Klasične salonke

 

Kraljice stila uvek imaju salonke u cipelarniku, najpre crne, ali i one u drugim bojama. One se ne boje ni da eksperimentišu, pa nose i modele sa upečatljivom potpeticom.

 

moda, elegancija, Elegantno, haljina, salonke, visoke štikle, Štikle
foto: Shutterstock

6. Muška košulja

 

Bilo da su je pozajmile iz muškog ormara ili su kupile predimenzionirani model, Francuskinje obožavaju klasične bele ili svetloplave košulje koje su ujedno i nonšalantne i šik. 

 

7. Mantil

 

Ne postoji pogodniji komad za prelazno vreme. Bilo da je crne ili bež boje, Francuskinje imaju omiljen mantil za jesenje dane.

 

8. Leopard print kaput

 

Dizajnerka Džudit Milgrom ispričala je za WWW kako je u pitanju klasični komad u garderobi Parižanke, uz koji ne nosi šminku, sem malo crvenog ruža. Kombinujte ga sa crnom garderobom: mala crna haljina za veče ili crna rolka i crne pantalone za posao. Modni uspeh je zagarantovan.

 

 

makonda-tracker