tajne influenserki

Umesto pantalona posle leta – Njeno visočanstvo KOŽNA SUKNJA! 5 ideja za kombinovanje komada koji će zauvek biti u modi

0

Večno trendi, elegantna suknja kojoj se najčešće okrećemo od septembra sjajan je način da bez mnogo muka začinite svoje stil

Džesika Alba prošle godine je oduševila šik kamel kožnom suknjom
Džesika Alba prošle godine je oduševila šik kamel kožnom suknjomfoto: Fernando Ramales / BACKGRID / Profimedia

Svake jesenje i zimske sezone, kožna suknja nam je vraća kao jedan od dovećih trendova, a iako je proteklih godina vrlo popularna – ona nije mogna novina.


Kožne suknje gotovo da mogu da se svrstaju u modne klasike, čemu u velikoj meri možemo da zahvalimo Ivu Sen Loranu. Slavni francuski dizajner izveo je ovaj komad iz okvira grandž i pank mode i uvek ju je u čarobni haute couture svet, te je ona uskoro postala način da se postigne elegantan izgled bez mnogo muke.


Danas su u ponudi razne boje, krojevi, stilovi, a mi vam dajemo nekoliko ideja za kombinovanje ovog ultratrendi komada u narednim mesecima.

 

  • Crno od glave do pete

 


Crna kožna suknja je postala basic komad, koju – bila kratka ili duga – možete nositi uz sve, od duksa, preko bluze ili košulje, sve do rolke, i to u bukvalno svakoj boji ili dezenu koji možete da zamislite.


Međutim, ako vam je cilj sveden i otmen izgled, nema bolje izbora od potpuno crnog stajlinga.

 

  • Crno-bela kombinacija

 

Sudar crne i bele boje nije bez razloga jedan od najmoćnijih modnih spojeva, jer kontrast koji tako nastaje privlači pažnju i pojačava već očiglednu moć koju crna i bela imaju zasebno.

 

Uz bilo koju crnu kožnu suknju možete poneti najobičniju belu košulju i izgledaćete doterano, a što su ovi komadi maštovitije dizajnirani, to bolje!

 

 

  • Jesenja paleta

 

Ako želite da eksperimentišete sa suknjom u nekoj od popularnih jesenjih nijansi, obavezno se odlučilte za zagasiitiji ton braon, ljubičaste, narandžaste...

 

U tom slučaju vam je crna boja ponovo dobar saveznik – vaša narandžasta kožna suknja može biti statement komad, dok je ostatak autfita crn, eventualno kombinovan s još jednim komadom iste nijanse, i imate modni pogodak sezone!

 

  • Kožna suknja za sportski stil

 

Iako se uglavnom vezuje za eleganciju i poslovni stil, kožna suknja odlično izgleda kada se nosi s patikama.

 

To je posebno slučaj s pencil modelom, a ako imate hrabrosti da ponesete neku jarku boju – oduševiće vas rezultat!

  • Kožno + kožno

 

Iako deluje pomalo riskantno, kombinovanje kožne suknje s kožnom jaknom može dati sjajan rezultat. 

 

Ipak, potrudite se da bojene budu previše slične, a idealno je da jakna bude crna, a suknja zelena, crvena, pa čak i od bele kože!

 

 

U galeriji se podsetite elegantne odevne kombinacije glumice Džesike Albe, koja je prošle godine bila glavna zvezda u maju na modnim portalima, zahvaljujući upravo kožnoj suknji.

1 / 5 Foto: Fernando Ramales / BACKGRID / Profimedia

 

BONUS VIDEO

Neobična suknja trend na Tik Toku

 

makonda-tracker