obavezno im se priklonite

I tako stajliš i tako prefinjeno: 8 modnih trendova za perfektan letnji izgled 2023. ako imate preko 40 godina

0

8 trendova za žene 40+ koji će vaš izgled učiniti savršenim na leto 2023.

6 apsolutnih letnjih trendova za dame 40+
6 apsolutnih letnjih trendova za dame 40+foto: Look Studio/Shutterstock

Ako imate preko 40 godina, to apsolutno ne znači da je većina trendova rezervisana samo za devojke u dvadesetim — naprotiv!

 

Uz nekolicinu malih trikova, moguće je da budete i u trendu i da vam bude apsolutno udobno u svojoj odeći (ili obući) ovog leta. Bilo da planirate da obogatite svoj klasični stil, dodate malo boja u ormar ili prosto nađete svežu modnu inspiraciju, evo šta treba da znate o letnjim trendovima za žene preko četrdesete.

 

Stil zrelih žena, zapravo, može biti idealna kombinacija praktične i moderne garderobe, bez potrebe da se posebno prilagođavamo modnim pravcima i trendovima po svaku cenu.

 

 

Bitniji je kvalitet i klasičan stil oplemenjen pokojim urbanim komadom i rezultat je letnji autfit koji može biti aktuelan svake sezone!

 

  • Koža

 

Jedino što treba da vas spreči u nošenju kožne garderobe jesu temperature, a ne godine. Bilo da vam je u fokusu edgy izgled ili biste nešto klasičnije, kožni komadi su potpuno trendi još od proleća.

 

Kožna haljina s kaišem ili kožna suknja učiniće vaš izgled sofisticiranim. Tu su i obične kožne majice u jednoj boji, a ako bude i hladnijih dana, to je vreme za kožni prsluk. Dominantna je crna boja, ali su trendi i komadi maslinastozelene nijanse. 

 

 

 

  • Opušten stil

 

Opušten stil je sve što vam treba; farmice se nose šire, bluze se nose šire, oversized je totalno trendi... Ono što treba da zapamtite je da ne treba da se krijete ispod garderobe koja vam je prevelika. Kupite običnu opušteniju garderobu, ali u vašoj veličini. Nemojte nositi garderobu par brojeva veću jer ćete samo delovati "neuredno".

 

  • Sjajno, metalik, šljašteće

 

Sva "šljašteća" garderoba biće in, ali pazite s materijalom, jer može vizuelno da vas širi. Zato je najbolje da ovaj trend primenite na kupovinu cipela, torbi i aksesoara. Ako ste sigurne u svoj stil, metalik majice ili haljine biće odličan izbor za vas.

 

 

  • Cvetni dezen

 

Ovo je klasika: floralne motive obožavaju i princeze i kraljice, od Kejt Midlton do Leticije od Španije. Bilo da su u pitanju haljine, suknje ili bluze, cvetni dezen je uvek dobar izbor. Čak dolaze u obzir i retro torbe sa cvetnim motivima.

 

 

Kargo pantalone su hit među influnserkama već par sezona. Možete da ih volite ili ne, ali one su doslovno pantalone koje su najveći hit i leti i zimi. Nađite par koji odgovara vašoj figuri i nosite ih s patikama ili visokim potpeticama, izgledaće jednako moćno.

 

kargo pantalone su ultimativni hit svake sezone
kargo pantalone su ultimativni hit svake sezonefoto: Instagram.com/tamara/
  • Maksi-suknja

 

Plisirane maksi-suknje su hit i na leto i na proleće. Nikad ni ne izlaze iz mode, ali sada su oživljene i teksas maksi-suknje, pa ako imate neki takav komad, stajaće vam odlično.

 

maksi-suknje su uvek pun pogodak
maksi-suknje su uvek pun pogodakfoto: Alena Ozerova/Shutterstock

 

 

Mada se baletanke nose svake godine, bilo da imate 14 ili 74 godine, ove su ove godine još veći trend nego inače, bilo da su s nekim detaljima, ukrasima, ili klasične ravne baletanke.

 

 

baletanke su glavni modni trend u svetu obuće za dame 40+
baletanke su glavni modni trend u svetu obuće za dame 40+foto: Evgeniy Kalinovskiy/Shutterstock
  • Providne košulje

 

Ovo je jedan od najhrabrijih trendova koji neće prigrliti svaka žena. Mnoge ne vole da pokazuju javno više nego što treba, ali ako biste se priklonili ovom trendu na decentniji način, možete to da uradite makar izabravši bluzu ili košulju s providnim rukavima. Drugi način je da ispod nosite neku atlet-majicu. 

 

 

 

makonda-tracker