zanimljivo

Zašto Megan Markl uvek nosi cipele skoro 2 broja veće? Razlog će vas oduševiti + trik da stopala u štiklama ne klize

0

Ako malo bolje pogledate videćete da su joj gotovo svake cipele prevelike 

foto: EPA/NEIL HALL
foto: EPA/NEIL HALL

Sve što Megan Markl nosi pomno se prati i komentariše. Kad god je vojvotkinja od Saseksa u javnosti, postoje kraljevski posmatrači koji sve vide i izveštavaju o tome. Nema ni jednog detalja koji izmiče njihovim budnim očima.

 

Pažljivo gledaju njene haljine, torbe, fascinatore i njene moderne cipele. Nedavno se u javnosti pojavila priča o tome da uvek nosi cipele koje su prevelike za njena stopala. Između njene pete i zadnjeg dela cipele postoji razmak koji je dovoljno velik da se mora primetiti.

 

Možda to ne bi bilo toliko interesantno da se dogodilo jednom, ali pošto se dešava gotovo svaki put, čini seda je to njena, pomalo neobična, navika. To nije modni trend, već nešto više od toga. Ona to radi da bi zaštitila svoja stopala.

 

 

Megan je navikla da nosi prevelike cipele čak i pre nego što je postala deo kraljevske porodice. Ovu naviku stekla je još dok je bila glumica. Ona je uslikana  kako nosi prevelike salonke još 2013. godine.

 

Šta kaže modni stručnjak?


Modni stručnjak Harijet Dejvi kaže se vojvotkinja trudi da između njenog zadnjeg dela stopala i cipela uvek nalazi razmak od najmanje pola centimetra, a nekada i malo više.

 

Stopala mogu da oteknu kada se u njima na štiklama stoji ceo dan. Plikovi se mogu razviti ako su cipele preuske. Vremenom se mogu formirati i čukljevi. Poznato je da Viktorija Bekam pati od čukljeva.

 

Zašto Megan Markl nosi dva broja veće cipele?
Zašto Megan Markl nosi dva broja veće cipele?foto: Alpha Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Da bi bila sigurna, Megan obično nosi cipele koje su za jednu veličinu ili jednu i po veličinu veće. Nema problem da hoda ili stoji u prevelikim štiklama.

 

Dejvi je podelio da postoji trik da se stopala ne klize. Ona kaže da je savet da se vrh cipele napuni silikonskim jastučićima, pamukom ili maramicama kako stopala ne bi skliznula. Dvostrana traka će takođe držati stopala čvrsto na mestu.

 

Šta kažu podijatri (stručnjaci za stopala9?


Podijatar dr. Suzan Levin kaže da Megan ima naviku da nosi cipele jednu veličinu ili možda jednu i po veću od stopala kako bi ih zaštitila. Kada je vojvotkinja na zvaničnim događajima, ona dugo hoda i stoji na štiklama. Ovo može izazvati oticanje ili upalu.

 

Megan Markl nosi broj veće cipele da je ne bi nažuljale
Megan Markl nosi broj veće cipele da je ne bi nažuljale foto: Zak Hussein / Splash / Profimedia

 

Dr. Levin je takođe primetio da je druga mogućnost da je jedno Meganino stopalo nešto veće od drugog. Pošto njena stopala nisu iste veličine, ona nema drugog izbora osim da poveća veličinu kako bi se prilagodila svojim neusklađenim stopalima. Svaka žena će vam reći da je bolje nositi prevelike cipele nego one koje su preuske.

 

Dr Levine i dr Emili Spličal, pedijatar i specijalista za ljudske pokrete u Njujorku, slažu se da veće cipele zapravo mogu prouzrokovati više štete ako je cipela veća nego što bi trebalo da bude. Ona će se pomerati, što bi moglo da izazove stvaranje plikova. Obojica zaključuju da stopala otiču nakon dugog stajanja, ali i da je pola veličine sasvim dovoljno, jer ni jedno stopalo neće da otekne za celu veličinu cipele. 

 

Megan Markl čuva stopala tako što nosi veću obuću
Megan Markl čuva stopala tako što nosi veću obućufoto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

 

Poznate ličnosti nose velike cipele

 

Vojvotkinja od Saseksa nije jedina poznata ličnost koja nosi prevelike potpetice. Mnoge poznate ličnosti viđene su na crvenom tepihu u cipelama koje ne pristaju njihovim stopalima. To nije modni trend.

 

Drugi koji su to uradili su Kristen Bel, Dženifer Lopez, Elizabet Benks, Ariel Vinter i Adrijen Hoton.

 

 

makonda-tracker