najbolji saveti

JEDINA haljina koju možete nositi svaki dan do oktobra: Ženstvena, trendi, a pruža osećaj da nemate ništa na sebi

0

Predstavljamo tri načina da kombinujete najpraktičniju i najlepšu haljinu svake letnje sezone

Lanena haljina je u modi svakog leta
Lanena haljina je u modi svakog letafoto: Maria Markevich/Shutterstock

Leto je sve bliže, a lagane tkanine polako preovladavaju dok temperature rastu.


Dok planirate svoj letnji garderober, verovatno razmišljate o tankim platnenim pantalonama, šortsevima, šik mini-suknjama, a u toplim mesecima su uvek nezaobilazne i maksi-haljine. Međutim, moguće je da zaboravljate omiljeni letnji klasik – lanene haljinice, simbol leta.


Lan je ultimativni letnji materijal, ne samo zato što je prelep, već i zato što je vrlo lagan za kožu – kaže Veronika Tan, senor direktorka brenda Quince. Lan se pravi od vlakana biljke lan, što ga čini održivijim i manje intenzivnim od ostalih tekstila. Neverovatno je prozdračan i prirodno pomaže u regulaciji temperature.

 

Kako ona objašnjava, obožava lan zbog njegove svestranosti i dodaje da je to "luksuzna tkanina s kojom se možete doterati manje ili više".


Mi dizajniramo lanene komade s jedinstvenim vezovima i deliktanim detaljima od čipke koji se mogu nositi preko kupaćeg kostima tokom dana ili kada se doterate za večeru – ističe Niki Cimerman, koosnivačica i kreativna direktorka boho brenda Zimmermann.

 


Samim tim, lanene haljine su vrlo zahvalne za kombinovanje!

 

Možete ih nositi kao deo minimalističkog stila, jednobojni komad s laganim blejzerom za dan u kancelariji i cvetnu haljinu od lana i s volanima za posebne trenutke. U nastavku vam predstavljamo nekoliko ideja za autfite čije su glavne zvezde lanene haljine!

 

  • Mini-haljina od lana sa sakoom

 


U zavisnosti od prilike, kraće lanene haljine mogu se nositi na različite načine, a ako ih birate za svečaniju večeru, svadbu, maturu i sl, najbolje je da ih kombinujete s blejzerom svetlije nijanse.


Uz ravnu obuću ili štikle, efekat će biti suva elegancija!

 

  • Lanena košulja-haljina s patikama

 

 

Košulje-haljine su proteklih sezona među najpopularnijim letnjim modelima, a lanene možete nositi uz bilo koju obuću, u skladu s time koliko je prilika formalna.

 

Ukoliko želite da je kombinujete za svakodnevni izgled, šetnju, izlazak na kafu i sl, odlična ideja je spoj s laganim patikama.

 

  • Bilo kakva haljina od lana sa slamnatim aksesoarima

 


Ništa ne odiše letnjom atosferom kao miks lana i komada od slame i rafije, pa kakvu god haljinu da nosite izgledaće prelepo sa letnjom torbom i šeširom od ovih prirodnih materijala.
 

 

makonda-tracker