inspiracija

5 ideja za kombinovanje BALETANKI ovog proleća i leta: Izgledaćete tako TRENDI da ćete zaboraviti sandale i papuče

0

Postoji bezbroj načina da nosite baletanke, a brend Miu Miu predstavio je jedan za kojim su influenserke poludele

Baletanke su obuća koja nikad ne izlazi iz mode, makar ne potpuno
Baletanke su obuća koja nikad ne izlazi iz mode, makar ne potpunofoto: Evgeniy Kalinovskiy/Shutterstock

Nosili ste ih, obožavali ste ih, pa ste ih malo prezirali, onda opet voleli...

 

Baletanke su cipelice koje se stalno vraćaju u modu i izlaze iz nje, model o kom svako ima mišljenje i ono se menja u zavisnosti od trendova, ali jedno je sigurno – nikada neće biti potpuno out.


Hteli to ili ne, baš kao i maksi-suknja, baletanke su u toplijim mesecima nešto nezaobilazno i dizajnerima su posebno drage, pa gotovo uvek dobijaju svoje mesto u novim kolekcijama. A zahvaljujući Balensijagi odnedavno ih nose i muškarci!


Kako se baletanke nose u 2023. godini? Skoro kako god da zamislite! Mi vam dajemo nekoliko trendi ideja, koje smo primetili kod influenserki u poslednje vreme.

 

 

  • Uz farmerke i belu majicu

 


Ne možete da pogrešite ako baletanke kombinujete s klasičnom kombinacijom za svaki dan: farmerkama bilo kog kroja i dužine i običnom belom majicom kratkih rukava.


Ako želite da izgledate malo interesantnije, odaberite cipele efektne boje koja razbija monotoniju.

 

  • Uz mini-suknju

 

 

Ako postoji išta slađe od baletanki, to je spoj ove obuće sa mini-suknjom. Odaberite, kožnu, teksas, kariranu, plisiranu... Svaki model će se savršeno uklopiti!

 

  • Uz sokne

 

Tamara Kalinić na reviji brenda MIu Miu
Tamara Kalinić na reviji brenda MIu Miufoto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modna kuća Miu Miu predstavila je na prošlogodišnjoj reviji kolekciju za proleće i leto liniju baletanki koje su manekenke nosile u kombinaciji sa soknama. I to ne bilo kakvim!


Miu Miu preporučuje da se baletanke tokom jesenje sezone nose u spoju s rebrastim sportskim čarapama, kao sjajna zamena za niske čizme u kombinacijama sa kratkim suknjama, a ovaj trik je ubrzo preplavio društvene mreže.

 

  • Uz tregerice

 

 

Pantalone s tregerima ponovo su aktuelne, posebno modeli od džinsa, a one izgledaju nešto elegantnije ako umesto patika ponesete baletanke. One će svojom ženstvenošću postići moćan kontrast i napraviti ultrašik izgled!

 

  • Uz dužu suknju i džemper

 

 

Baletanke se obično vezuju za prolećnu sezonu i prelazno vreme, pa ako ne znate čime da upotpunite svoju kombinaciju džempera i slip suknje midi dužine, samo uskočite u ove ravne cipelice. Voilà – lagano, šik, a opet prikladno za april!

 

 

makonda-tracker