spremite se

Influenserke su već poludele za njima: 7 odevnih komada bez kojih ne smete da dočekate septembar

0

Bez obzira na kišu, leto nije gotovo, ali za mnoge je kupovanje letnje garderobe došlo kraju i fokus su prebacili na komade u kojima će ušetati u jesen.

foto: indira's work/Shutterstock
foto: indira's work/Shutterstock

Među njima su i urednice magazina Vogue koje su izdvojile trendove za ovu jesen, odnosno odevne komade koje već sada kupuju za svoju garderobu.

 

Ako bi vam dobro došli saveti kada je u pitanju slaganje garderobe za hladniji deo godine, deo njihovih saveta baziranih na trendovima s modnih pista donosimo u nastavku.

Komadi koje će ovu jesen nositi urednice Vogue-a:

 

1. Široke farmerke

- Nakon što sam veliki deo svojih tinejdžerskih godina provela u poprilično uskim farmerkama, pronalazim olakšanje u prozračnim, jednostavnim siluetama - rekla je Kristijan Oler iz Voguea.

 

2. Kožne jakne

- Dok sam sedela na reviji modne kuće Khaite, sve što sam mogla da kažem mojoj koleginici je: koju kožnu jaknu želimo - kaže izvršna modna direktorka izdanja Vogue-a Lisa Ejken.

 

3. Široke bomber jakne

- Kada stigne jesen, svima je potrebna jedna savršena jakna koju možemo samo da prebacimo preko ramena i izletimo kroz vrata. Treba nam nešto šik, nešto praktično. Uzbuđena sam što ću pratiti trend i ponovno u svoju garderobu uvesti bomber jaknu, rekla je Kijara Loren Zatorski iz Vogue-a.

 

4. Beli top + teksas farmerke

- Kako je divno što se moji omiljeni jesenji komadi smatraju trendovima za ovu sezonu. Za početak, dobra stara bela majica bez rukava temelj je većine mojih odevnih kombinacija već nekoliko sezona, pa ako kolekcije za jesen 2022. predlažu da se kombinuje s teksas farmerkama, rado se javljam -  poručila je urednica Medlin Fas.

 

5. Duge haljine

Naomi Smart iz birtanskog Vogue-a poručila je da je opsednuta crnim maksi-haljinama, koje će definitivno biti deo njene jesenje garderobe.

 

6. Prsluci (po meri)

- Prsluci su moj must have komad za jesen. Savršeni su za prelazno razdoblje. Volim da ih nosim sa odgovarajućim pantalonama za potpuni izgled odela, poručila je Lora Džekson iz Vogue-a.

 

7. Atraktivni baloner

Baloner je, prema rečima urednice Mirijam Nering, jedini komad koji ne samo da štiti od vremenskih nepogoda nego i je i šik bez previše napora.

 

Na tržištu je, srećom, uvek ponuda različitih modela koji privlače poglede svojim minimalizmom ili zanimljivim detaljima.

 

 

 

makonda-tracker