rešena dilema

Ako želite izgled boginje, izaberite NAJLEPŠU VISINU ŠTIKLE: Kejt Midlton je obožava, nosi je svuda i veoma često (FOTO)

0

Da li volite da nosite štikle? Ako je odgovor da, otkrivamo vam koja od njih je idealna, a voli je i vojvotkinja Kejt Midlton

foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Neki je vole, neki ne, ali se svi moraju složiti u jednoj stvari, cipele i espadrile Kejt Midlton su prosto savršene.

 

Ukoliko na osnovu fotografija niste mogli da procenite koja je visina štikle koju lepa supruga princa Vilijama stalno nosi mi ćemo vam otkriti. U pitanju je visina potpetice od čak 10 cm, a dizajner Rupert Sanderson tvrdi da je baš takva najlepša.

 

 

- Kad žena obuje cipele sa tako visokom potpeticom, desi se magija - tvrdi Rupert. Taj efekat se vidi svakog dana, kadgod u kupovinu dođe žena koja nosi niže štikle ili je u patikama. Vidi se novo samopouzdanje, dama korača na drugačiji način - tvrdi on.

 

Prelepa vojvotkinja Kejt Midlton je visoka 175cm, ali je to ne sprečava da nosi vrtoglavo visoke potpetice. 

 

Kejt Midlton
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

Tajna njenog savršenog izlgeda na fotografijama krije se upravo u njima. Štikle ženu teraju da se kreće graciozno, a od presudnog značaja je i materijal od kojeg su izrađene, kao i odgovarajuća veličina. 

 

Fiziološka istraživanja pokazuju da nošenje cipela sa potpeticom od 10 cm može da potpomogne jačanje nožnih zglobova, pod uslovom da žena nije u njima neprekidno i svakog dana.

 

Kejt Midlton
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

 

Stručnjaci savetuju da se kombinuje nošenje visokih potpetica i ravne obuće, jer se tako najbolja održava zdravlje kičme i nogu.

 

Ukoliko često nosite ravne cipele, poput baletanki ili japanki to može biti pogubno za zdravlje stopala. Luk nema nikakvu podršku u takvoj obući. 

 

U galeriji pogledajte kakve sve štikle, ali i drugu obuću nosi čuvena Kejt Midlton. 

 

1 / 12 Foto: EPA / NEIL HALL

 

 

 

makonda-tracker