brojke ne lažu

Narednih godina nosićemo SAMO NJIH! 5 modela patika koji su doživeli pravi BUM protekla dva meseca

0

Prolećna sezona nameće neke nove trendove kada je reč o odabiru sportske obuće, a ovi modeli privukli su najviše pažnje

foto: Creative Lab/Shutterstock
foto: Creative Lab/Shutterstock

Modna platforma Stylight analizirala je kupovne navike svojih korisnika – kojih ima više od 160 miliona, kako bi se došlo do odgovora koji su vodeći trendovi kada je reč o patikama ove godine.


Ovo malo istraživanje pokazalo je da pet modela prednjači u popularnosti.

 


Retro modeli

 

 


U februaru 2022. godine, jedan popularni oldskul brend pretraživan je čak 94 odsto pputa više u poređenju sa istim periodom prošle godine. Posebnu pažnju privlačili su modeli u stilu devedesetih godina prošlog veka, zbog čega se očekuje da se povratak modnih devedesetih ogleda i u pogledu patika u narednim mesecima.

 

  • Patike s platformama

 


Ako su vam istovremeno potrebni visina i udobnost, dopašće vam se vest da patike s visokom platformom doživljavaju pravi bum – pretraga ovakvih modela porasla je za 72 odsto.

 

  • Održive patike

 


Budući da se modna industrija sve više fokusira na odgovornu proizvodnju, održivost postaje prioritet i u dizajniranju patika! Zato ne čudi što je potražnja za eco-friendly brendom Veja porasla za 31 odsto.

 

  • Patike u pastelnim tonovima

 


Čak 23 odsto više ljudi nego ranije pretražuje modele patika u pastelnim nijansama, koje su bile dominantne u prêt-à-porter kolekcijama za proleće i leto 2022.

 

  • Sportske patike

 


Otkako su se patike ušunjale u lifestyle obuću, ponekad zaboravimo da je njihova prvenstvena namena udobnost pri sportskim aktivnostima. Pretraga na Guglu modela koji poboljšavaju sportski učinak i tehnički su opremljene za pojačane dizičke napore porasla je za 33 posto.

makonda-tracker