zeleno, volim te, zeleno

Kombinujte je kao svetske trendseterke — za utisak STILA I LUKSUZA: Omiljena boja mode za leto 2021.

0

Zelena boja je apsolutni modni hit, u svim nijansama i na svim odevnim komadima! Pogledajte i savete kako je možete nositi i kombinovati u svojim autfitima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svi prethodni meseci koje smo provodili unutra uticali su na to da rešimo da se okrenemo majci prirodi, što kada je u pitanju boravak napolju, što kada su u pitanju aktuelnosti u svetu mode. Ni modni trendovi nisu ostali imuni na vedru, opojnu nijansu zelene, koja je trenutno najveći hit kada je u pitanju boja odeće!

 

Zelena je pobedila i žutu, i braon, i zemljane tonove (supertrendi, inače), a sve njene nijanse su poželjne: od žalfije, do mint. Sve boje spektra podsećaju na prirodu i simbolično buđenje, što je svima i te kako potrebno.

 

Odavno slavne lepotice obožavaju zelenu boju, pa su podelile i svoje trikove za savršeno stilizovanje u ovoj bojia i vojvotkinja Kejt Midlton ima tajnu caku zbog koje najčešće nosi baš zelenu.

 

1 / 12 Foto: Profimedia

 

Mada su dizajneri uvek nalazili inspiraciju u prirodi, to je sad izraženije nego ikad. Bilo da birate tašnu, haljinu, salonke ili pantalone, ne sumnjajte da će svaki vaš izbor odevnog komada u kojoj god nijansi zelene biti ispravan.

 

Ni Bottega Veneta sa svojim zelenim aksesoarima, ni Jacquemus sa žalfija zelenim džemperima, ni Paris Georgia sa maksi-suknjama u nijansi pistaća — niko ne izostavlja zelenu boju u svojim novim kolekcijama.

 

Kako nositi zelenu boju?

 

  • Ključ je da je kombinujete s neutralnim tonovima. Igrajte na sigurno i sofisticirano: tu su boje poput crne, mornarskoplave, bele, sive ili kamel.
  • Ne nosite od glave do stopala zelenu boju. Možete ako ste baš hrabri! Ipak, zelena je sama po sebi statement boja, pa smirite njen efekat jednostavnošću ostatka autfita.
  • Naglasite strateški stajling određenim komadom u zelenoj boji; neka to budu ili cipele, ili košulja, ili haljina, ili suknja...
  • Možete ići i u suprotnom smeru: neka aksesoari budu zeleni. Ešarpa, torba, sandale, kaiš, cipele ili pak statement nakit.
  • Proverite koja nijansa zelene se najbolje slaže s tonom vaše kože: hladan ton (vuče na rozikasto) ide uz plavozelenu, topliji ton (vuče na zlatno) ide uz žutozelene nijanse.
  • Ako nosite zeleno uz belu boju, dobićete svež stajling, pravi letnji.
  • Nosite srebrni ili zlatni nakit za utisak luksuza.

 

 

 

makonda-tracker