trend koji traje

Amerikanka koja le obožavala francuski stil: Ova pravila Džeki Kenedi činila su je damom

0

Kada pomislimo na najpoznatiju Prvu damu Amerike, u glavi nam se stvori slika nje u nekom od Šanel kostima, koji su na neki način bili njen zaštitni znak. Ipak, postoji čitav niz detalja i pravila koja su lepu Džeki O načinili stilskom ikonom.

 

3. Obožavala je francusku modu

 

Kada je sa 20 godina otišla na studije na parišku Sorbonu, zaljubila se u francusku modu, a ovu je ljubav nastavila da neguje i kada je postala majka. Dobro krojeni kostimi modne kuće Šanel i svečane glamurozne Živanšija haljine postali su njen zaštitni znak.

 

 

4. Nije se plašila odvažnih tonova

 

Žaklina je umela da obuče atraktivnu odeću naglašeniih boja. Nije bežala od kostima u boji roze šećerne vune, kao ni od odevnih komada u tirkiznoj boji.

 

 

5. Znala je kolika je moć detalja

 

Svaku odevnu kombinaciju umela je da začini kvalitetnim i efektnim modnim dodacima. A jedan od omiljenih detalja bile su joj satenske rukavice, koje su svaku kombinaciju činile još elegantnijom. Pomno je birala tašne i cipele, a postala je poznata i po nošenju damskih bisera oko vrata. Takođe, popularizovala je i nošenje sunčanih naočara predimenzioniranih stakala,a jedan od glavnih pečata njenog izgleda bili su mini šeširi.

 

 

A post shared by @classdignified on

 

 

makonda-tracker