trend koji traje

Amerikanka koja le obožavala francuski stil: Ova pravila Džeki Kenedi činila su je damom

0

Kada pomislimo na najpoznatiju Prvu damu Amerike, u glavi nam se stvori slika nje u nekom od Šanel kostima, koji su na neki način bili njen zaštitni znak. Ipak, postoji čitav niz detalja i pravila koja su lepu Džeki O načinili stilskom ikonom.

Žaklina Kenedi
Žaklina Kenedifoto: Profimedia

 

Žaklina Kenedi i danas se smatra neprikosnovenom modnom ikonom. Iako je na vrhuncu popularnosti bila u šezdesetim godinama prošlog veka, njene modne kombinacije komentarisale su se i kopirale sve do njene smrti.

Jeste li se ikad pitali kako je postala ikona stila, i zašto je zadržala ovaj prestižni status?

 

Žaklina je bila prava njujorška dama koja je postepeno izgradila svoj prepoznatljivi modni stil, a u tome su joj pomogli dizajneri, stilisti i ovi legendarni modni komadi, te saveti stručnjaka.

 

 

A post shared by Style&Stories (@stylenstories) on

 

1. Uspravno držanje

 

Žaklina je od djetinjstva jahala konje, zahvaljujući čemu je posedovala uspravno držanje. Dobro je poznato da uspravno držanje čini osobu višom i tanjom, a samim tim odeća naravno izgleda bolje.

 

2. Birala je modele koji su joj perfektno pristajali

 

Džeki je znala kakva odeća najbolje pristaje njenom tipu građe, te je shodno tome nosila samo one komade koji su laskali njenoj figuri. Poznato je kako je preferirala odeću visokog struka koja vizualno izdužuje noge, ali i haljine za svečane prilike s naglaskom na njene ženstveneključne kosti koje je smatrala svojim najvećim adutom.

 

 

Nastavak na sledećij strani

 

makonda-tracker