Ni grudi ni zadnjica – verovali ili ne! 5 prvih stvari koje muškarci primete na ženi pri upoznavanju

1

Možete li da pogodite šta je to što muškarci, naučno dokazano, prvo gledaju kod žena?

Šta muškarci prvi primete na ženi, tema je mnogih istraživanja
Šta muškarci prvi primete na ženi, tema je mnogih istraživanjafoto: LightField Studios/Shutterstock

Ako ste se ikada zapitali šta je prvo što je neki dečko primetio na vama, niste usamljene. To je jedno od najčešćih pitanja na internetu, baš kao što se muškarci pitaju šta žene prvo primećuju na njima.


Kako bi došli do odgovora na ovo prvo pitanje, stručnjaci su sproveli više istraživanja, a ovo su neka od najinteresantnijih saznanja.

 

  • Kosa

 

Kosa privlači pažnju i ostavlja snažan prvi utisak na muškarca
Kosa privlači pažnju i ostavlja snažan prvi utisak na muškarcafoto: Gankevych/Shutterstock

Istraživanje koje je sprovela kompanija Pantene pokazalo je da zaista ne trbea da štedimo na frizera jer čak 74 posto ispitanih muškaraca kaže da ženu primeti zbog njene kose i da je to prva stvar na koju obraća pažnju.


Štaviše, ovo istraživanje pokazalo je i da je veća verovatnoća da će muškarac u kafiću prići devojci koja ima sjajnu kosu nego onoj koja je provokativno obučena!

 

  • Odeća

 

Ipak, pažnja se i te kako obraća i na odeću! Ista studija je utvrdila da 26 odsto muškaraca primećuje odeću devojke pre nego njene noge ili šminke.

 

  • Smeh

 

(O)smeh je muškarcima vrlo važan, pokazuju istraživanja
(O)smeh je muškarcima vrlo važan, pokazuju istraživanjafoto: ESB Professional/Shutterstock

Anketa koju je sproveo portal za upoznavanje Match.com otkrila je da 88 posto ispatnika kaže da je smeh ono što je ostavilo utisak na njih na prvom sastanku.


Da biste pojačali efekat svog (o)smeha, možete mu dodati crveni karmin jer je studija naučnika Univerziteta u Mančesteru otkrila da u prvih deset sekundi nakon što ugleda ženu pogled muškarca ide prema njenim usnama, a najduže gledaju one obojene u crveno!

 

  • Lična higijena

 

Pomenuta anketa sajta Match.com pokazala je da muškarce pri prvom susretu odbijaju loš zadah, neprijatni mirisi, prljavi nokti...

 

  • Oči

 

Oči su jedna od prvih stvari koje muškarci primećuju na ženama
Oči su jedna od prvih stvari koje muškarci primećuju na ženamafoto: Shutterstock/Ann Haritonenko

Istraživanje koje je finansirao proizvođač kapi za oči Murine i u kom je učestvovalo hiljadu muškaraca pokazalo je da 70 procenata muškaraca gleda ženu u oči pri prvom kontaktu i stvaranju prvog utiska, a na drugom mestu su se našli njen osmeh i grudi.


 

 

makonda-tracker