jeste li iznenađeni?

Potrčati u teretanu ili naručiti picu? Evo šta žene ZAPRAVO misle o muškom stomačiću

0

Nametnuti standardi lepote ne poklapaju se uvek s realnošću

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Na večito pitanje "Šta žene žele" nije lako odgovoriti, ali ovo saznanje moglo bi nam pomoći da makar na korak priđemo tačnom odgovoru. Naime, ako su u dilemi da li da daju šansu mišićavom frajeru koji ne izlazi iz teretane ili momku koji bi očito radije umesto treninga odabrao veče uz picu i dobar film, devojke će odabrati ovog drugog!


Sajt Dating.com sproveo je pre izvesnog vremena interesantno istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 ljudi, a zaključak je da 75 procenata njih preferira "mekše i okruglije muško telo" nego mišićavo i vitko. Oko 20 odsto učesnika odgovorilo je da telo nije važno pri odabiru partnera, samo 15 posto njih želi osobu građenu poput Kena.

 

Leonardo Dikaprio
foto: Profimedia

Proteklih godina popularan je izraz Dad bod (tatino telo), koji se odnosi upravo na ovakav tip građe, a žene su u brojnim istraživanjima i anketama na ovu temu odgovorile da je tajna elegantno popunjenih muškaraca u tome što deluju kao da na prvo mesto stavljaju porodicu. Pored toga, ovakva građa se često vezuje za smisao za humor, skromnost, a uz to je realno i nešto što je poznato, već viđeno i ne nameće standarde koje je teško zadovoljiti.

 

Uz to, istraživanje turskih naučnika pokazalo je pre nekoliko godina da je indeks telesne mase povezan sa učinkom muškarca među čaršavima ― ispostavilo se da frajeri sa stomačićem mogu da "izdrže" pet minuta duže nego vitkiji muškarci, odnosno da puniji u proseku vode ljubav 7,3 minuta dok oni mršaviji uspeju da imaju odnos oko dva minuta pre dostizanja vrhunca. Navodno je tajna u tome što masne naslage na stomaku prati više estradiola, ženskog polnog hormona koji pomaže da se orgazam odloži.

 

Naravno, to ne znači da treba da preterujete i ne mislite na svoje zdravlje i izgled, ali svakako ne treba previše da brinete ako nemate savršeno isklesane trbušnjake.

 


 

makonda-tracker