preferirate li ih i vi?

8.500 ŽENA JE SAGLASNO: Ovo su muškarci za kojima će se SVAKA okrenuti na ulici

1

Tajna privlačnosti krije se i u ovome!

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Momci, spustite brijače!


Iako je trend lamberseksualaca stvar prošlosti, brade su i dalje veoma privlačne devojkama, a istraživanje koje je sprovedeno pre nekoliko godina pokazalo je da žene vole muškarce s bradama i više nego što smo mislili!
Studija objavljena u Žurnalu evolucionalne biologije sastojala se od vrlo interesantnog eksperimenta, u kojem su žene gledale fotografije muškaraca i ocenjivale njihovu privlačnost. Pokazane su im fotografije istih momaka koji su sveže obrijani i koji imaju bradu od pet i deset dana, kao i s bradom starom četiri nedelje.


Rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo 8.500 žena su jasni: muškarci su najprivlačniji s bradom od deset dana, a na drugom mestu su oni koji se nisu brijali četiri nedelje.

 

Tom Hardi
foto: Profimedia

Brada čini da muškarac izgleda starije, muževnije, društveno dominantnije — navodi se u studiji. — Muškarci s bradom mogli bi da budu privlačniji ženama kada razmatraju ulazak u dugu vezu jer ukazuju na sposobnost da se uspešno takmiči s drugim muškarcima.


Inače, druga istraživanja pokazala su da su muškarci s facijalnim dlakama češće preljubnici, a jednom studijom je utvrđeno da među njima ima više seksista.


A kakve momke vi preferirate?

 

 

makonda-tracker