icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

DA LI LJUBAV TRAJE ZAUVEK?

U dilemi ste i PREISPITUJETE svoje odluke? 5 znakova koji ukazuju da se vaša VEZA polako, ali sigurno RASPADA

Veze često mogu biti komplikovane, a niko od nas ne želi da se oseća kao da gubi vreme sa nekim čekajući nešto što neće doći.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Poznato je da dolazi do zasićenja u vezama i mnogi parovi zbog toga prekidaju, ali pitanje je kako prepoznati da se veza stvarno raspada i da više nemate perspektivu.

 

Postoje neki sigurni znaci koji će vam pomoći da se rešite dileme i preispitate svoje odluke.

1. Partner vas ne poštuje

 

"Znak da veza polako propada je ako jedan partner omalovažava drugog i tretira ga s nepoštovanjem, privatno ili javno" - kaže jedna savetnica za međuljudske odnose. Ukoliko vaš partner ne želi da se savetuje sa vama i smanjuje vam pozitivnu energiju, to je znak da nešto ipak nije u redu.

 

2. Emocionalno vas zlostavlja

 

Može biti fin u javnosti i ljubazan, ali potpuno drugačiji u vaša četiri zida. Ukoliko se vaš partner trudi da vas udalji od društva i da ne sedite sa njegovim prijateljima, to je loš znak, a može da vodi u osećanje krivice.

 

3. Osećate da niste kompatibilni

 

Zapitali ste se da li je to osoba sa kojom biste proveli ostatak života i da li ste spremni da prihvatite sve njegove vrline i mane i došli do odgovora da to ipak nije to. Vaša komunikacija se svodi na minimum jer više nemati nijedno zajedničko mišljenje, a to pokazuje da definitivno više niste ni zaljubljeni.

 

4. Vodite drugačije živote

 

Ne treba da budete stalno zajedno i da nemate život mimo života sa partnerom, ali je veliki problem ukoliko vam se putevi skroz raziđu i uveče nemate želju da pričate o proteklom danu i planovima za sutra. Ako on više nije deo vašeg dana, onda je vaša veza došla do kraja.

 

5. Stalno se raspravljate oko istih stvari

 

Ako nikako ne možete postići kompromis i regulisati svakodnevne sitne sukobe, još ako su ti sukobi uvek oko iste stvari, onda vi više niste srodne duše. Nikada krupne greške nisu presudile, već uvek sitne i naizgled zanemarljive koje su se taložile i na kraju eksplodirale.