promenite ovo

5 znakova da se u vezi ponašate kao MAJKA, a ne kao RAVNOPRAVAN PARTNER: Broj 3 je SVAKA žena bar jednom radila

0

Veza je ravnopravno partnerstvo dvoje ljudi, ali problem nastaje kada se taj balans naruši.

foto: GalacticDreamer/Shutterstock
foto: GalacticDreamer/Shutterstock

Potpuno je normalna želja da se brinete o voljenoj osobi, ali ne smete dozvoliti da ta briga postane opsesija i pretvori se u to da glumite roditelja partneru.


Znakovi koji ukazuju da se u vezi ne ponašate kao partner već kao roditelj su različiti, a neki od njih su:

1. Svađanje bez rešenja


Svađe su sastavni deo i sasvim normalne, ali ne smeju da postanu bezuspešne. Uvek treba da bude cilj da pronađete rešenje koje je dobro za oboje. Kada ostanete bez rešenja, onda je to loš znak.


2. Čišćenje za partnerom


Svi smo dovoljno odrasli i sposobni da se brinemo o sebi, te nema potrebe da stalno idete i čistite za nekim ili skupljate tuđe razbacane stvari. Mnogo će biti bolje ako podelite kućne obaveze ravnopravno i uživate u obavljanju istih.


3. Stvaranje opravdanja


Želite voljenu osobu da vidite u pravom svetlu i da uvek bude najbolji, ali to ne znači da nema pravo da nekad bude malo lošiji i ne opravda vaša velika očekivanja. Ukoliko njegovo loše ponašanje stalno opravdavate, to je znak da se ponašate kao majka, a ne kao devojka ili supruga.


4. Potpuno kontrolisanje


Ne možete držati sve pod kontrolom, tako da ukoliko želite da u svakom momentu sve znate, to vodi u propast. Morate dozvoliti partneru da neke odluke donese samostalno, a ne da uvek čeka vaše odobrenje.


5. Stalno prigovaranje


Niko ne voli da sluša stalno prigovaranje i večito nezadovoljstvo. To nije poželjno ni u jednom odnosu, a naročito ne u vezi. Pretvorićete su u dosadnu osobu kojoj ništa ne odgovara, a tako i okončati vezu u kojoj se ponašate kao roditelj.

 

 

makonda-tracker