nije vam bilo jasno

PITALI STE SE ODAKLE SUZE NAKON SEKSA?! Ne brinite, to je normalna pojava ali PROVERITE I ZAŠTO!

0

Ako ste ikad plakali posle seksa, znajte da je to normalno i da niste sami

foto: Profimedia
foto: Profimedia

To mogu biti suze sreće, olakšanja, ali i malo melanholije. Suze tokom ili nakon seksa takođe mogu biti čisto fizička reakcija.

 

Medicinski izraz za plakanje posle seksa je postkoitalna disforija (PCD). PCD ne mora nužno uključivati ​​orgazam. Može se dogoditi svakom, bez obzira na pol ili seksualnu orijentaciju.

Istraživanja o ovoj temi su ograničena pa je teško reći koliko ljudi to doživljava. U istraživanju iz 2015. godine ispitano je 230 heteroseksualnih žena i utvrđeno da PCD preovladava.

Koristeći anonimni upitnik za istraživanje 2018. godine, istraživači su otkrili da je od 1.208 muškaraca 41 posto njih iskusilo PCD, dok je njih četiri posto reklo da je to uobičajena stvar kod njih.

A ovo su najčešći razlozi zbog kojih žene, ali i muškarci plaču nakon seksa:

Sreća

Postoji niz emocija koje izazivaju plač i nisu sve tako loše. Verovatno ste i sami iskusili ili svedočili "suzama radosti" na venčanju ili rođenju deteta. Potpuno ista stvar vam se može desiti tokom ili nakon seksa. Možda zbog toga što ste zaljubljeni ili ste upravo imali najbolji seks. Pogotovo ako dugo pre toga niste imali seks, tada ta osećanja mogu biti još intenzivnija.

 

U nastavka teksta proverite kada suze nisu u redu nakon seksa!

makonda-tracker