značiće vam

Pazite da vam kondom ne pukne! Donosimo vam nekoliko KORISNIH SAVETA kako da izbegneta takvu situaciju

0

Ukoliko se prezervativi ne čuvaju na pravi način može doći do oštećenja, a naknadno i njihovog pucanja, šta može prouzrokovati neželjene događaje

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Seksualni odnosi su taboo tema u dnevnim razgovorima. Najčešće se oni vode između bliskih prijatelja, a na šire se izbegava pričati o tome. 

 

Iz tog razloga mnogi ostaju uskraćeni za neka iskustva iz kojih se mladi, a i stariji bez iskustva mogu naučiti. 

 

Dakle, jedna od stvari koje su neophodne za zaštićene seksualne odnose što od neželjene trudnoće, tako i od polno prenosivih bolesti jesu prezervativi, tj. kondomi. 

 

Kondom
foto: Shutterstock

 

Međutim, do neželjenih događaja može doći ukoliko prezervativ prilikom seksualnog odnosa punke. Do toga može doći ukoliko ga ne čuvate dobro, a ovi saveti će vam pomoći to zaobiđete:

 

  • Izbegavajte da kondome nosite u džepu, novčaniku u torbi. 
  • Nemojte ih izlagati jakim temperaturama!
  • Obavezno ih kupujte u apotekama, nikako na trafici i sl, jer se može desiti da ih u prodaju drže tako da se oni ne mogu oštetiti
  • Pazite i kako otvarate kondome, jer ih već tu možete probušiti

 

Kondom
foto: Shutterstock

 

Posebno je bitno napomenuti da prilikom analnog seksa najčešće može doći do pucanja kondoma jer je anus prilično jak mišić.

Tom prilikom birajte prezervative koji su deblji i koristite lubrikante kako bi olakšali odnos i zaštitili kondom od pucanja, a time i sebe i druge. 

 

Nemojte duplirati kondome ukoliko su tanki jer trenjem takođe može doći do pucanja istih. 

 

 

makonda-tracker