razgovarajte

Strast, pripadnost i osećaj privlačnosti se izgubio u BRAKU? Ova 4 pokazatelja govore da je vreme za OZBILJNE promene

0

Kompromis, solidarnost i poštovanje nikada ne sme da nestane, a zajednica počiva na višim vrednostima.

foto: profimedia
foto: profimedia

Nakon nekoliko godinama braka, kada svakodnevne obaveze, roditeljstvo, problemi i pretasićenost obuzmu vašu zajednicu, neretko može doći do razmirica, svaljivanja krivice za sopstvene neuspehe i tegobe, a strast polako postaje draga uspomena.

 

Ukoliko uočite da partner na vas prebacuje svoje unutrašnje frustracije u vezi sa ovim životnim stavkama, znajte da je vreme za promene i razgovore koji neće biti prijatni.

 

1. Izgovara vam kako niste dovoljno vredni i posvećeni

 

Muškarci koji su nesigurni, kritikovani od strane nadređenih na poslu i potiskivani u društvu, svoje nezadovoljstvo mogu prebacivati na suprugu, bez argumenata, a vaš trud u vezi sa kućnim poslovima, decom i karijerom stavljaće u kategoriju "podrazumeva se".

 

 

2. Krivi vas za loš odnos sa roditeljima 

 

Partneri koji ne podnose kritiku, savete i osećaj da je bio ko superiorniji od njih, neće negovati bliske odnose sa svojim bližnjima, ali ne, vi niste krive za to, već njihov ego i narcizam.

 

svađa, Nervoza
foto: Profimedia

3. Često govori kako se zbog vas oseća barem 20 godina starije

 

Bračna luka pored ljubavi i sigurnosti, zahteva i zrelost, obaveze i mudre odluke, a ukoliko se muškarac oseća kao u zatočeništvu, onda zajednica nije za njega, o čemu se razmišlja na vreme.

 

4. U raspravama neretko govori da je pogrešio u ljubavnom izboru

 

Kada bura emocija i strast nestane, partner u naletu besa može izgovoriti ono što zapravo misli, ali nema hrabrosti da se u realnom svetu susretne sa odgovornošću, te na ovu temu ozbiljno razgovarajte.

 

 

 

 

makonda-tracker